Nieuws

Ford en Mobileye gaan samenwerken aan botsingsdetectiesysteem

De autobouwer Ford en Intel’s Mobileye gaan de krachten bundelen voor een nieuw botsingsdetectiesysteem dat de veiligheid moet verhogen.

Toekomstige modellen van de Amerikaanse autobouwer Ford zullen een goed oog hebben voor wat er op de weg gebeurt. Ford kondigde vandaag een uitbreiding van de samenwerking met Mobileye aan. Mobileye is een Israëlische dochteronderneming van Intel die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van autonome hulpsystemen voor auto’s. Technologie ontwikkeld door Mobileye was al wel eens te vinden in wagens van Ford, maar nu gaan ze er ook standaard deel van uitmaken.

Een eerste resultaat van die samenwerking is een geavanceerd botsingsdetectiesysteem. De camerasensoren EyeQ van Mobileye worden daarbij geïntegreerd binnenin Fords eigen veiligheid- en bestuurdersassistentiesysteem Co-Pilot360. De sensoren zullen de ingebouwde functies voor Lane Keep Assist, automatische noodrem en cruise control aanzienlijk verbeteren, omdat ze alles wat buiten de wagen gebeurt gedetailleerder in kaart kunnen brengen en uploaden in het systeem.

Voorlopig zijn de Ford F-150 en de elektrische Mustang Mach-E de enige bevestigde modellen die vanaf 2021 het botsingsdetectiesysteem aan boord zullen hebben. Het logo van Mobileye zal dan ook zichtbaar zijn in het infotainment display. Ford laat wel uitschijnen dat meerdere wagens het verbeterde systeem zullen krijgen, maar geeft geen verdere details welke modellen dat zijn.

Roadbook

Ford ziet zelf ook nog heel wat mogelijkheden om de samenwerking met Intels dochter uit te breiden in de toekomst. Volgend jaar zal het een handsfree hulpsysteem introduceren dat mee ontwikkeld werd door Mobileye. De autofabrikant overweegt ook nog het gebruik van Roadbook. Dat is een software die gedetailleerde kaarten construeert op basis van crowd-sourced data die het van andere wagens haalt. Volgens experts is een systeem zoals Roadbook noodzakelijk om volledig autonoom functionerende wagens mogelijk te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business