Nieuws

The Witcher krijgt prequelserie Blood Origin

Voor wie maar niet genoeg krijgt van Netflix’s The Witcher, hebben we goed nieuws. Er zal een extra prequelserie Blood Origin komen die zes afleveringen telt.

The Witcher: Blood Origin werd zelf door Netflix aangekondigd via Twitter. Het gaat in dit geval over een mini spin-offserie die zes afleveringen zal tellen. Er is geen direct verband met de gebeurtenissen van de reeks die eind vorig jaar furore maakte. Het verhaal van The Witcher: Blood Origin speelt zich 1200 jaar vroeger af, en focust zich op het ontstaan van de eerste Witchers.

We zullen deze keer dus geen Geralt of Rivia en Jaskier te zien krijgen, maar achter de schermen zal het wel grotendeels hetzelfde team van het eerste seizoen zijn dat aan deze productie gaat werken. Declan de Barra krijgt de productie in handen, en regisseur Lauren Schmidt Hissrisch bevestigde ook al via Twitter dat ze de regie opnieuw in handen neemt. Er wordt ook opnieuw nauw samengewerkt met de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, op wiens boekenreeks de serie gebaseerd is.

Tweede seizoen

Inmiddels is het tweede seizoen van The Witcher ook in volle opname. Dat er een tweede seizoen zou komen, wisten we al op het moment dat het eerste seizoen nog maar net gelanceerd was op Netflix. Wel blijft het onduidelijk wanneer dat tweede seizoen precies zal verschijnen. Het zal zeker niet voor dit jaar zijn, want de opnames zouden nog tot minstens februari 2021 lopen. Door het coronavirus hebben de opnames en de productie van veel nieuwe Netflix-series zware vertragingen opgelopen.

Netflix heeft The Witcher-koorts sterk te pakken. Naast een tweede seizoen van de ‘hoofdreeks’ en de prequel Blood Origin, werkt Netflix ook aan een animatiefilm over de bekende monsterjagers. Die animatiereeks zal The Witcher: Nightmare of the Wolf heten, en gaat over een Witcher genaamd Vesemir, die de mentor van Geralt was.

Kan jij geen genoeg krijgen van The Witcher of gaat Netflix het te veel uitmelken? Laat het weten in de reacties!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business