Google Files app

Vertrouw jij al op Google om je bestanden te beheren? Files doet dat op een overzichtelijke manier en binnenkort kan dat ook extra veilig.

Files van Google is een handige Android-app die je helpt om het overzicht op je smartphone te behouden. Daar komt nu ook een veilige opslag bij, zodat je gevoelige bestanden extra kan beschermen. 

De Files-app zorgt ervoor dat je bestanden netjes worden opgedeeld in categorieën, waaronder Afbeeldingen, Downloads en Video’s, maar volgens Google wordt een smartphone al vaak eens gedeeld, bijvoorbeeld met kinderen die snel een filmpje willen kijken. In zulke gevallen is het een goed idee om belangrijke bestanden veilig op te bergen. Dit kan al in veel file managers die je standaard op je smartphone terugvindt en het is dan ook logisch dat Google aan hun eigen app ook zulke functionaliteit toevoegt. 

Google Files veilige folder
Zo werkt de veilige folder in Google Files.

150 miljoen gebruikers van Files

Het is dus niets nieuws, maar wel een belangrijke toevoeging. Google laat weten dat wereldwijd ongeveer 150 miljoen mensen de app gebruiken. Sinds de lancering in 2017 heeft de app al meer dan 1 biljoen nutteloze bestanden verwijderd (dit in de vorm van suggesties binnen de app) en werd er meer dan 400 petabyte aan schijfruimte bespaard op telefoons door gebruik te maken van cloudopslag. Per seconde worden er zo’n 5.000 foto’s geupload. 

De veilige folder zal beschermd kunnen worden met een pincode van 4 cijfers en vanaf het moment waarop dat je de folder sluit, wordt deze vergrendeld. Screenshots maken is ook niet mogelijk. Google test de Safe Folder eerst in beta, maar er wordt verwacht dat de functionaliteit snel zal uitrollen naar alle gebruikers. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here