De Mi TV Lux OLED Transparent Edition van Xiaomi is een bijzondere televisie die wanneer hij uitstaat je niet eens zal zien staan.

Advertentie

Het Chinese consumentenelektronicabedrijf Xiaomi viert dit jaar haar tiende verjaardag. En dat wil het bedrijf in stijl doen. Gisteren kondigde het de Mi TV Lux OLED Transparant Edition aan, een televisie zoals we er nog nooit één zagen. Wat maakt deze televisie dan zo bijzonder? Hij is volledig transparant.

In de persaankondiging noemt Xiaomi haar nieuwste gadget een ‘kunstwerk’. Daarover mag je een eigen mening vormen, maar dat het een bijzonder toestel is staat buiten discussie. Het 55” OLED-scherm is transparant en daardoor volledig doorzichtig. Je ziet het scherm niet staan, wat er tijdens het televisiekijken voor zorgt dat de beelden als het ware lijken te zweven over je muur. Dat moet voor een nooit eerder ge-evenaarde kijkbeleving zorgen. Wat andere specificaties die Xiaomi lost over haar creatie: de verversingsgraad is 120 Hz, en het scherm zou tot meer dan 1 miljard kleurencombinaties kunnen weergeven, veel meer dan het menselijke oog in staat is te registreren.

Hoe bijzonder de technologie mag lijken, helemaal nieuw is het idee al niet meer. Samsung en LG stelden in 2015 en 2016 al een transparant display voor. Xiaomi is wel de eerste fabrikant die een transparante televisie commercieel zal produceren. Het bedrijf durft een gok nemen met nieuwe technologieën, want het was enkele jaren terug ook één van de eerste televisiefabrikanten die de kaart van OLED-schermen trok. De verkoop start vanaf 16 augustus in China, wanneer de televisie onze kanten opkomt maakt Xiaomi nog niet bekend. Verwacht wel diep in je portemonnee te moeten tasten: in China zal de televisie net geen 50.000 yuan kosten, omgerekend 6117,77 euro.

Mi 10 en K30 Ultra

Gisteren was een belangrijke dag voor Xiaomi. De Chinese elektronicafabrikant etaleerde ook enkele nieuwe smartphones. De Mi 10 Ultra is de nieuwste vlaggenschip van Xiaomi. Dat is een gepimpte versie van de Mi 10 en Mi 10 Pro die in februari gelanceerd werden. De Mi 10 Ultra belooft onder andere een verversingsgraad van 120 Hz, 5G, 120W snelladen, 50W draadloos laden en de meest geavanceerde camera’s. De smartphone zal eveneens te koop zijn vanaf 16 augustus in China. Wij zullen er nog even op moeten wachten. De richtprijs is 2999 yuan ofwel 648 euro.

Mi 10 Ultra is de nieuwste topsmartphone van Xiaomi. Afbeelding: Xiaomi

Binnenin Xiaomi’s budgetsmartphonereeks Redmi was er ook nog de aankondiging van de K30 Ultra. Deze smartphone moet de concurrentie aangaan met de OnePlus Nord. Het belooft de specificaties van een vlaggenschipsmartphone, maar dan wel voor een kostprijs van 1999 yuan of 250 euro. Deze zal al vanaf 14 augustus te koop zijn. Je raadt het al: voorlopig enkel nog maar in China.  

Redmi K30 Ultra belooft indrukwekkende specificaties voor een schappelijke prijs. Afbeelding: Xiaomi
Advertentie

Gerelateerde artikelen

Deze producten kondigt Xiaomi op 15 juli aan tijdens digitaal lanceringsevent

Morgen organiseert Xiaomi het lanceringsevent Product Ecosystem Launch. Daar zal heel wat worden voorgesteld, waaronder een nieuwe activiteitstracker en step.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here