Nieuws

Microsoft Flight Simulator 2020 vanaf vandaag verkrijgbaar op PC

Wil je je vliegkunsten eens trainen? Dan is Microsoft Flight Simulator de geschikte game voor jou!

Microsoft Flight Simulator 2020 is ondertussen al de elfde game uit de gelijknamige reeks. Toch is het al vijftien jaar geleden dat we nog eens een vlieggame van Microsoft te zien kregen. De voorloper van MFS 2020 was Flight Simulator X dat in 2006 uitkwam voor Windows XP en Vista. De game werd een eerste keer voorgesteld tijdens E3 vorig jaar, en sinds 13 juli kon de game al vooruitbesteld worden. Er zal later nog een release voor de Xbox One en Xbox Series X volgen, maar daarvoor is nog geen releasedatum bekend.

Oog voor detail

De gameplay van Flight Simulator spreekt vrij voor zich. Je wordt in de cockpit geplaatst, en moet een vliegtuig veilig van de ene naar de andere luchthaven vliegen en landen. Het is een game die vooral wil uitpakken met realisme. In de Standard Edition krijg je 20 vliegtuigtypen ter beschikking, de Deluxe Edition voegt daar nog vijf aan toe en de Premium Deluxe Edition heeft 30 verschillende vliegtuigen. Het aantal vliegvelden is met 37.000 ontzettend hoog. 40 bestaande luchthavens werden met indrukwekkend oog voor detail nagemaakt. Brussels Airport is daar jammer genoeg niet bij, en voor op Schiphol te vliegen zal je de Deluxe Edition moeten aanschaffen. Je krijgt er dan nog wel een Art Book bij.

Microsoft heeft echt willen uitpakken met deze game. Dankzij topografische gegevens die het genereert van haar Google Maps-kopie Bing Maps kan in feite de volledige wereldbol gesimuleerd worden. Dat alleen al bezorgt je urenlang vliegplezier. Microsoft zette ook haar cloudplatform Azure in om elk gebouw, boom en grasspriet accuraat te weergeven. Flight Simulator 2020 is om die reden eigenlijk meer dan een game; het is een demonstratie van de technologische mogelijkheden van Azure.

Met lof ontvangen

Omwille van dat bijna ongeëvenaarde detail en realisme zijn de eerste recensies van Microsoft Flight Simulator 2020 eensgezind lovend. Op YouTube regent het reviews die de game de hemel in prijzen, en op Metacritic haalt de game voorlopig een score van 93% en heeft nog geen enkele negatieve commentaar gekregen. Behalve dan op Steam, waar gebruikers veel problemen met de installatie melden. De game bevat dan ook een flink downloadbestand van 90GB.

Microsoft Flight Simulator 2020 is dus een huzarenstukje van Microsoft, waarin je jezelf uren kan verliezen. Goedkoop is de game wel niet. De Standard Edition is met 69,99 euro niet uitzonderlijk duur voor een nieuwe game, maar als je alle features wil benutten moet je dus de Premium Deluxe Edition kopen die 119,99 euro kost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business