Nieuws

ZenBook Flip S is eerste ASUS laptop met Intel Evo

ASUS heeft zijn nieuwe laptop line-up onthult, voorzien van de 11e generatie Intel Core-processoren. In de collectie vinden we ook de de eerste laptop met Intel Evo certificaat, de nieuwe naam van Project Athena.

De nieuwe 11e generatie processoren van Intel moeten over de ganse lijn voor verbeterde prestaties zorgen in de categorie van de dunne laptops. Verwacht ook ondersteuning voor WiFi 6 en Thunderbolt 4. De nieuwe Intel Iris X graphics zullen dan weer zorgen voor bijbehorende grafische prestaties. 

Intel Evo volgt Athena op

De meest opmerkelijke laptop van deze aankondiging is ongetwijfeld de ZenBook Flip S (UX371, FHD LED-verlicht 1W paneelversie) met Intel Evo certificaat. Intel Evo is de tweede generatie van Project Athena en zal net als dit eerste certificaat enkel toegewezen worden aan de allerbeste laptops. Zo wordt er rekening gehouden met een minimumduur van negen uur voor de batterij, mag het maximaal één seconde duren om uit de slaapstand te komen en moet fast charge voorzien zijn zodat je minstens vier uur batterijduur haalt uit 30 minuten opladen. 

‘ASUS laat een geweldige line-up zien van laptops die gebruikmaakt van Intel® Core™-processortechnologie en experimentele innovaties, die samen met Project Athena tot stand zijn gekomen. Hieronder valt ASUS’ allereerste Intel Evo platform geverifieerde design: ASUS Zenbook Flip S’, zegt Chris Walker, corporate vice president, Mobile Computing Platforms bij Intel. ‘Onze 11e generatie Intel ® Core™-processoren met Intel Iris Xe graphics leveren de beste prestaties in de industrie af voor dunne en lichte laptops om de gebruiker optimaal te laten genieten van productiviteit, creatie en entertainment.’

Volledige ASUS line-up

Verder kondigde ASUS ook nog volgende laptops aan, die in de komende maanden zullen verschijnen. Prijzen voor de Benelux zijn nog niet bekend.

  • ZenBook S (UX393) ‘s werelds dunste en lichtste 3:2 3.3K touchscreen laptop met maar liefst 12 uur batterijduur
  • ZenBook 14 Ultralight (UX435EAL/EGL) ,die indruk maakt met zijn gewicht onder 1kg
  • ZenBook 14 (UX435EA/EG) ‘s werelds kleinste 14’’ laptop met ScreenPad
  • ZenBook Pro 15 (UX535) ‘s werelds kleinste 15’’ 4K OLED display laptop
  • ExpertBook B9 (B9400) ‘s werelds lichtste 14’’ zakelijke laptop van slechts 880 gram

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business