Nieuws

Google Maps kent kleurcodes toe op basis van coronacijfers

Via de kleurcodes kunnen gebruikers zien in welke regio’s het aantal besmettingen hoog ligt, om de nodige maatregelen te nemen als ze hier toch naartoe moeten reizen.

Waar kan ik heen? Het is vandaag de dag een zeer relevante vraag. Het coronavirus heeft immers nog steeds een sterke impact op de reissector, omdat in verschillende landen en zelfs steden het virus zich niet aan hetzelfde tempo verspreidt. Iedereen heeft ondertussen wel gehoord van de rode, oranje en groene zones, en welke maatregelen je moet nemen als je hier naar reist of van terugkeert. Je moet alleen weten welke kleurcode je bestemming heeft, en die informatie is niet altijd zo eenvoudig te vinden.

Google Maps gaat ons daar vanaf vandaag bij helpen. In een blogpost kondigt Google aan dat Maps ook de befaamde kleurcodes gaat toekennen. Google steunt daarvoor op data van betrouwbare bronnen zoals John Hopkins en het WHO. Op die manier is de data altijd betrouwbaar en actueel. De kleurcodes worden berekend op basis van het weekgemiddelde aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners.

Hoe werkt het?

De nieuwe functies is vanaf vandaag beschikbaar voor de mobiele applicatie, zowel Android als iOS. In de loop van deze week wordt het naar alle gebruikers uitgerold. Dus als je het voorlopig nog niet te zien krijgt, dan moet je ofwel naar de nieuwste versie updaten ofwel nog even geduld hebben. De kleurcodes kan je activeren door op het symbool van ‘Kaartlagen’ te duwen. Bij ‘Kaartgegevens’ zou dan nu de optie ‘Covid-19 info’ verschijnen, zoals je in de afbeelding kan zien. Duw daarop en Google Maps kleurt je kaarten. Zo zie je waar de coronacijfers sterk aan het stijgen zijn, en waar het nog enigszins onder controle is. Ga je liever niet naar een rode zone, dan weet je welke bestemmingen je moet vermijden.

Google beweert dat het voor alle 220 landen en regio’s die de applicatie ondersteunt over minstens nationale gegevens beschikt. Waar mogelijk wordt dat nog aangevuld met informatie over de cijfers per staat, provincie, regio, of zelfs stad. Voorlopig zijn de kleurcodes enkel nog maar beschikbaar voor de mobiele app, al sluiten we zeker niet uit dat ook de desktopversie deze nog zullen krijgen.

Afbeelding: droidapp.nl

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business