Nieuws

Productie elektrische Volvo XC40 Recharge gestart

Volvo XC40 Recharge
Image: Volvo Cars Gent
Volvo's eerste full electric wagen werd vorig jaar in oktober aangekondigd. Vandaag gaat de wagen in productie.

Volvo is gestart met de productie van de volledig elektrische Volvo XC40 Recharge. De vraag naar deze Volvo is groot; alle exemplaren die in 2020 van de productielijn rollen, zijn al verkocht. De eerste volledig elektrische XC40 Recharge wordt in de loop van oktober afgeleverd. Een jaar na de lancering gaat de wagen dan eindelijk in productie.

Volvo XC40 Recharge, production in Ghent, Belgium

Volvo XC40 Recharge

De Volvo XC40 Recharge Pure Electric is de eerste van een serie volledig elektrische modellen die Volvo op de markt gaat brengen. De productiestart is een belangrijke stap richting Volvo’s doelstelling voor het jaar 2025 om de gemiddelde CO2-voetafdruk van zijn auto’s met 40 procent te reduceren.

Volvo verwacht dat eveneens in 2025 de ene helft van zijn wereldwijde verkopen bestaat uit volledig elektrische auto’s en de andere helft uit hybridemodellen.

Productie in Gent

De productiestart van de elektrische Volvo XC40 Recharge volgt op een gedegen voorbereidingsperiode, waarin de Volvo-fabriek in Gent, België, een aantal preproductiemodellen heeft gebouwd.

Dit is een standaardprocedure voor elk nieuw model van Volvo en heeft als doel om zowel het productieproces als de kwaliteit van de auto’s te optimaliseren voordat de levering aan klanten begint. Alle betrokken productiemedewerkers zijn uitgebreid getraind in het veilig produceren van elektrische auto’s.

“Dit is een bijzondere gebeurtenis voor Volvo en voor alle medewerkers in de fabriek in Gent”, zegt Javier Varela, Head of Global Industrial Operations and Quality van Volvo Cars. “Bij het elektrificeren van ons modellengamma is deze fabriek de pionier voor ons wereldwijde productienetwerk.”

autoConnected Car

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals