Superchargers

Tesla voegt een tweestapverificatie toe aan hun accounts. Hiermee hebben de voertuigen nu een extra beveiligingslaag ingebouwd gekregen.


Tesla heeft eindelijk een tweestapsverificatie toegevoegd aan hun accounts. Dit zorgt ervoor dat gebruikers een extra veiligheidslaag hebben voor de geconnecteerde diensten van hun auto’s. Dat meldt Electrek. Hiermee kunnen eigenaars van een Tesla-voertuig vanaf nu via de website of hun smartphone een derde partij-authenticatie-app toevoegen om pascodes te leveren.

De ondersteuningspagina van Tesla spreekt van de mogelijkheid om tot twee toestellen met een multi-factor-authenticatie toe te voegen. Voorlopig is de tweestapsverificatie nog niet beschikbaar via SMS, al zou dit er ook wel aan zitten te komen.

Geconnecteerde vloot

Door de voertuigen steeds meer met elkaar te connecteren zijn ze de voorbije jaren steeds vaker het doelwit geworden van hackers. Er zijn reeds verscheidene meldingen van gebruikers geweest die in staat waren om de beveiligingssystemen van Tesla-voertuigen uit te buiten. Dat heeft ervoor gezorgd dat de veiligheid van de vloot een prioriteit is geworden voor het bedrijf. Een beschermd account betekent immers een beschermde auto.


Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft de toevoeging van een tweestapsverificatie begin dit jaar aangehaald. Hij spreekt zelf van een ‘beschamende vertraging’ in het uitrollen daarvan. De Tesla-applicatie waar dit mede voor werd ontwikkeld kan je gebruiken om jouw voertuig te lokaliseren en vanop afstand te ontgrendelen. Hier lijkt een beetje bescherming alvast geen overbodige luxe.  


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.