Nieuws

Sony PS4-games krijgen backwards compatibility waarschuwingen

Vrijwel alle PS4-titels zijn speelbaar op de PS5. Voor extra duidelijkheid introduceert Sony nu backwards compatibility waarschuwingen.

We moeten nog even wachten, maar over enkele weken is het dan eindelijk zover: de PlayStation 5 komt medio november eindelijk in de winkels te liggen. Een groot voordeel ten opzichte van de PlayStation 4 is dat de nieuwe console van Sony wel het merendeel van de games uit de vorige generatie afspeelt. Om enige onduidelijkheid te voorkomen, komt Sony nu met backwards compatibility waarschuwingen.

Backwards compatibility waarschuwingen

In de PlayStation Store voor mobiele en desktop browsers komt er bij elke PlayStation 4-titel nu een waarschuwing te staan. Hierin staat onder andere informatie over de backwards compatibility mogelijkheden van het betreffende spel. Met backwards compatibility doelt Sony op het feit of een PS4-spel ook op de PS5 gespeeld kan worden.

Momenteel bestaan de waarschuwingen enkel uit wat algemene tekst. Een goed voorbeeld hiervan vind je bij de game Call of Duty: Modern Warfare. In het plaatje hierboven zie je wat er bij dit spel staat. Er wordt gewezen op het feit dat je jouw PlayStation 5 mogelijk van een nieuwe update moet voorzien om de game te kunnen spelen.

We sluiten zeker niet uit dat er naarmate de tijd vordert er wat specifiekere waarschuwingen verschijnen. Op het moment van schrijven is namelijk nog steeds niet alles duidelijk omtrent de backwards compatibility van de PlayStation 5. De tekst geeft ook aan dat sommige functies van de PlayStation 4 mogelijk niet werken in de PlayStation 5-versie. Zo wil Sony eventuele teleurstellingen voor zijn.

Nieuw uiterlijk PlayStation Store

De nieuwe backwards compatibility waarschuwingen horen bij de vernieuwingen die Sony doorvoert in de nieuwe browserversie van de PlayStation Store. De fabrikant rolt deze week wereldwijd de nieuwe versie van haar digitale webwinkel uit. Via Resetera zie je al wat je mag verwachten van de PlayStation Store-update. Het ziet ernaar uit dat de nieuwe PlayStation Store eindelijk wat overzichtelijker gaat worden.

playstation 4playstation 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals