WhatsApp brengt nieuwe bestandsbeheerder

WhatsApp rolt momenteel wereldwijd een nieuwe functie uit die gebruikers in staat stelt om op een eenvoudigere manier overbodige bestanden te verwijderen.

Advertentie

WhatApp maakt middels een nieuwe update komaf met een overvol opslaggeheugen dat het gevolg is van een overdaad aan foto’s en filmpjes in jouw bibliotheek. Met een nieuwe bestandsbeheer-functie wil de chatdienst van Facebook het gebruikers makkelijk maken om plaats vrij te krijgen op hun smartphone. De nieuwe update rolt deze week wereldwijd uit.

De nieuwe functie bundelt grote bestanden samen, zoals ‘Groter dan 5MB’, zodat je deze eenvoudig kan selecteren en verwijderen. Ook kan je nu bestanden zien in nieuwe categorieën zoals ‘Vaak doorgestuurd’. Er zijn verder thumbnails voorzien die je kan selecteren om zo een betere controle te hebben over wat je juist verwijdert. De nieuwe functie zal bereikbaar zijn via Instellingen > Data- en opslaggebruik > Gebruikte opslag. Hieronder kan je alvast een preview van WhatsApp bekijken:

De huidige manier om bestanden te beheren binnen WhatsApp geeft je de optie om per chat te zien hoeveel plaats elke categorie, zoals foto’s, video’s, GIFs en documenten opneemt. Indien je dan een van de categorieën wil verwijderen, dan verwijder je alles dat daaronder valt. Dat kan handig lijken, maar het geeft je weinig keuze om bestanden bij te houden. Indien je een leuke foto uit een groepsgesprek bij wil houden, maar al de rest wenst te verwijderen, dan heb je natuurlijk een probleem. Als alternatief kan je dan kiezen om met een overvolle smartphone rond te lopen, maar daar stuit je al snel op de grenzen van het comfort.

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here