Google Foto's

Komt er een Premiumversie van Google Foto's? Het ziet er naar uit van wel. Bepaalde functies zullen naar Google One verschuiven.


Google Foto’s is altijd een gratis applicatie geweest. Alleen wie foto-albums wilde in elkaar steken moest daar natuurlijk voor betalen. Maar de slimme Foto’s-applicatie lijkt nu ook een premiumversie te krijgen.

Google Foto’s paywall

Android Police ontdekte dat Google Foto’s sinds kort een aantal functies achter een betaalmuur heeft gestoken. In versie 5.18 van de Androidapplicatie zijn er bijvoorbeeld een hoop fotobewerkfuncties die je alleen nog maar kan gebruiken als je een abonnement hebt op Google One.

Het vreemde is dat de zoekmachinegigant er zelf nog geen woord over heeft losgelaten. Toch lijkt Google Foto’s een Premium-versie te gaan krijgen voor gebruikers met Google One. Naast extra opslag in de originele fotokwaliteit krijgen One-klanten dus ook andere tools die in hun prijspakket zitten. Wel moeten we erbij zeggen dat de betaalmuur een test kan zijn en dat Google uiteindelijk beslist om niet door te gaan met een betalende premiumversie voor zijn Foto’s-app.


Voor wie interesse heeft; een basisabonnement kost je 1,99 euro per maand voor 100 GB opslagruimte.