Nieuws

TechPoll: Spotify verkozen tot favoriete muziekstreamingdienst

Spotify blijft de place to be voor muziekliefhebbers. Maar ook de goede ouderwetse offline bibliotheek is nog lang geen verleden tijd.

De afgelopen week was het de beurt aan de muziekstreamingdiensten om de handschoen met elkaar op te nemen in TechPoll. Kiezen onze lezers voor online streamen via Spotify of andere platformen, of prefereren ze toch van hun favoriete muziek te downloaden en deze offline te beluisteren.

Zoals dat wel eens vaker bij TechPoll voorkomt, was er ook in deze categorie één afgetekende winnaar. En het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat die Spotify heet. De Zweedse muziekstreamingdienst is compatibel met elk mobiel en desktopbesturingssysteem, en telt vandaag de dag al 300 miljoen gebruikers. Daarvan hebben er 144 miljoen een Premium-abonnement. Ook onze lezers maken duidelijk graag gebruik van Spotify: voor 58% van de respondenten is het hun favoriete streamingdienst.

Offline bibliotheek nog geen verleden tijd

Vroeger downloadde je favoriete muziek via iconische programma’s zoals iTunes of vergane glorie Limewire op je MP3-speler zodat je de beste nummers altijd op zak hebt. Nu alles zich tegenwoordig online afspeelt, zou je misschien wel eens denken dat offline muziekbibliotheken niet meer van deze tijd zijn. Maar dan vergis je je. 17% van de respondenten verkiest om zijn of haar muziek te downloaden en offline te beluisteren. In sommige gevallen is dat ook gewoon de beste oplossing, want niet overal heb je een wifi-verbinding ter beschikking (denk maar aan het openbaar vervoer). Streamen via 4G is niet echt aan te raden als je maar een beperkte hoeveelheid data in je abonnement hebt.

Op de derde plaats vinden we Apple Music, de muziekstreamingdienst van Apple, terug met 10% van de stemmen. Moesten we deze poll enkel bij iOS- en macOS-gebruikers hebben gehouden, dan had Apple Music ongetwijfeld een hoger percentage gehad. Het is namelijk de standaardmuziekapp voor Apple-producten. Apple Music wist nog wel net Deezer af te houden, dat het moest stellen met 9% van de stemmen. Andere online muziekstreamingdiensten worden op nog grotere afstand gezet door Spotify. Google Play Music heeft nog wel 3% van de respondenten weten overtuigen; Souncloud, Tidal en Amazon Music moeten het met slechts 1% stellen.

Een visuele voorstelling van de resultaten.
muziekstreamingontspanningsliderspotifytechpoll

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals