Nieuws

Sony geeft PlayStation 4 een tweede leven met PS5 Remote Play

Met de PS5 Remote Play-app zal je games vanaf een PlayStation 5 games kunnen streamen naar een PlayStation 4.

PlayStation 5 maakt op 19 november officieel haar opwachting. Maar dat betekent niet dat de PlayStation 4 aan het einde van haar levensduur is gekomen. Integendeel, Sony heeft er zelf voor gezorgd dat de gameconsole nog een tweede leven zal krijgen van zodra haar opvolger de plak zwaait. De voorbije dagen is de vernieuwde Remote Play-app opgedoken in het startmenu van elke PlayStation 4.

Screenshot van Gamer.nl

Met PS5 Remote Play kan je PlayStation 5-games streamen en spelen op andere apparaten. Zo kan je bijvoorbeeld je PlayStation 5 aansluiten op de gezinstelevisie in de woonkamer, en je PlayStation 4 op de televisie in je slaapkamer als je die luxe hebt. Nooit meer discussies over het gebruik van de televisie! Streamen kan tot een beeldkwaliteit van 1080p; voor Windows is de grens HDR.  

Dualshock 4

Als je de games kan streamen van de PlayStation 5 naar de PlayStation 4, houdt dit wellicht ook in dat je de games met de DualShock 4 controller zal kunnen spelen. Dat zou een opmerkelijk gegeven zijn, want de PlayStation 5 biedt geen ondersteuning voor die controller als je een PS5-game zou willen spelen.

De PlayStation 4 ondersteunde al Remote Play om games naar je computer en smartphone te streamen, en zowel de desktopapps als de mobiele app hebben al de nodige update gekregen om compatibel te zijn met de PlayStation 5. Ook de algemene PlayStation App van Sony kreeg een make-over voor de lancering van de next-gen console.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business