Nieuws

Bunq brengt Google Pay als eerste naar Nederland

Bunq Google Pay Nederland
Bunq heeft weer een primeur te pakken. De digitale bank brengt als eerste Google Play naar Nederland. De dienst was al enige tijd beschikbaar voor Belgische klanten.

De Nederlandse all digital bank Bunq, brengt Google Pay als eerste bank naar Nederland. De mobiele betaaloplossing van Google is daarmee meteen beschikbaar voor alle Bunq-klanten. Ook met Apple Pay had Bunq eerder al die primeur te pakken.

Bunq Google Pay Nederland
Betalen kan ook via FitBit Pay.

Google Pay

Google Pay was al beschikbaar voor Belgische klanten en een handvol andere EU-landen. Sinds deze week is de betaaldienst ook voor onze Noorderburen beschikbaar. Net zoals bij Apple Pay kan de klant meerdere bank- en kredietkaarten toevoegen aan zijn digitale portefeuille. In de winkel kan je – net zoals bij contactloze betalingen – via NFC betalen met je smartphone. In principe heb je dus geen portefeuille meer nodig in de winkel.

Het is opvallen dat Bunq vandaag pas de eerste Nederlandse bank is die de mobiele betaaldienst naar eigen land brengt. In België bestaat het al een tijdje en ook Apple Pay begint in België van de grond te komen.

Eerder deze maand bracht ook KBC Bank Apple Pay naar zijn klanten. Wie een KBC Plus-rekening heeft kan hier gratis van gebruikmaken. Of Bunq ook voorwaarden stelt bij het gebruik van Google Pay is momenteel niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business