DNS Belgium

DNS Belgium heeft een reeks nieuwe initiatieven aangekondigd om cybercriminaliteit met .be domeinnamen te reduceren tot een minimum.

Advertentie

DNS Belgium heeft deze week laten weten dat het in de strijd tegen cybercriminaliteit extra maatregelen heeft getroffen. In een reeks nieuwe initiatieven gaat de Belgische registryprovider voortaan domeinaanvragen strenger controleren. Daarbij zal het een aantal extra parameters inzetten om uit te maken of de domeinaanvraag legitiem is. Die parameters zijn niet specifiek benoemd.

DNS Belgium

Uit de voorbeelden die DNS Belgium gebruikt kunnen we wel deels opmaken hoe de organisatie zich gaat opstellen. Er wordt bijvoorbeeld aangehaald dat anonieme mailadressen of Russische gsmnummers en Chinese adressen extra controle krijgen. De persoon die zijn/haar domeinnaam heeft geregistreerd krijg nadien twee weken de tijd om zijn gegevens aan te passen. Indien dat niet is gebeurd, blijft die domeinnaam offline.

Tot op vandaag ging die werking anders. In de periode van 14 dagen ging de domeinnaam wel al online. Dat wil zeggen dat kwaadwilligen al 14 dagen de tijd hadden om hun slechte bedoelingen te activeren. Vaak was de schade dan ook al te groot. Met de nieuwe aanpak wil DNS Belgium cybercriminelen een hak zetten. Het kan daarbij ook gaan om fake websites van banken waarbij burgers zogezegd hun gegevens moeten achterlaten. Die websites lijken zo hard op de officiële website, dat je ze nagenoeg niet kan onderscheiden. Maar vaak kan je dat wel zien op basis van de domeinnaam.

Vandaag heeft DNS Belgium dan ook zijn handen vol. De organisatie heeft meer dan anderhalf miljoen .be domeinnamen in beheer, samen met 8319 .brussels- en 6549 .vlaanderen domeinnamen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here