Nieuws

Google brengt iMessage-alternatief met RCS wereldwijd naar Android

RCS Android berichten
© Google
Google heeft RCS eindelijk wereldwijd uitgerold. Heel wat Europese providers zaten er al een tijdje op te wachten, maar ze zijn nog niet allemaal mee.


Google heeft zijn alternatief voor Apple’s iMessage wereldwijd uitgerold deze week. Dat laat het bedrijf weten in een blogbericht. RCS-berichten zijn nu dus mogelijk en hebben ook een end-to-endversleuteling aan boord. Google zegt wel dat de beschikbaarheid van RCS afhangt van je toestel en de telecomprovider. In België geeft provider Orange die mogelijkheid al aan klanten.

RCS Messaging

Rich Communication Services (RCS) is een standaardprotocol waarmee gebruikers hun sms’jes weliswaar online zetten. Het is de opvolger van een standaard sms. Je berichtenapp wordt met de technologie als het ware een handig alternatief voor bv. WhatsApp of Facebook Messenger. Dat betekent dus dat je foto’s, video’s, reacties en groepschats kan maken met RCS messaging.

Google laat nu weten dat de functie wereldwijd beschikbaar is, op Rusland en China na. De zoekmachinegigant laat ook weten dat het privacy in berichten heel serieus neemt. Het heeft zijn ‘safeguard’ daarom nog eens extra onder de loep genomen en ervoor gezorgd dat berichten via end-to-end-encryptie versleuteld zijn. Net zoals in WhatsApp en consoorten. Dat niveau van encryptie is nog niet beschikbaar voor iedereen maar wordt momenteel nog in een bèta getest. Het bedrijf belooft wel de veiligheidstool zo snel mogelijk wereldwijd uit te rollen.

Hoe werkt het?

Controleer of je provider RCS ondersteunt. Momenteel weten we dat Proximus en Orange de dienst ondersteunen. Bij Telenet, Mobile Vikings en Base blijft het nog stil. Het leuke aan de nieuwe technologie is dat je nu via een webversie van Android Berichten ook gebruik kan maken van je berichtenapp. Dat doe je via deze link.

Je kan ook Berichten voor het web gebruiken.
instanieuwsmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN