Kingston UV500 - 1

Volgens een onderzoek van Kingston wil het merendeel van gebruikers gebruikers een snelle SSD met minstens 1 TB opslagruimte.

Kingston polste via de lezers van Hardware Info naar wat ze nu precies op zoek zijn bij het aankopen van een nieuwe SSD schijf. De absolute prioriteit voor de meeste gebruikers, is het prestatievermogen van de opslagruimte. 62 procent baseert zich hier op om een SSD schijf te kopen. 33 procent kijkt vooral naar de prijs.

Hardware Info vroeg aan ruim 1.600 respondenten wat ze van hun volgende SSD schijf verwachten. Op de vraag wat dan precies de prioriteit is waarop ze zich baseren om te beslissen welke SSD schijf ze kopen, antwoordde meer dan 6 op 10 dat de prestaties (opslagcapaciteit en snelheid) primeren. Slechts 1 op 3 baseert zijn of haar aankoop in eerste instantie op het prijskaartje.

Waarom hebben de gebruikers een nieuwe SSD schijf nodig? Voor ongeveer de helft van de gebruikers zijn de extra opslagruimte en hogere snelheid de voornaamste redenen om tot een aankoop over te gaan. 1 op 4 wil zijn of haar systeem er ook mee kunnen upgraden.

Kwaliteit boven prijs

“De kwaliteit primeert met andere woorden op de prijs voor bijna 62 procent”, zegt Niels Burnet, Business Development Manager bij Kingston. “Dat toont aan dat wie op zoek gaat naar een nieuwe SSD schijf vooral wil dat die opslagruimte? de verwachtingen inlost. Streven naar kwaliteit is met andere woorden belangrijker dan ten koste van de prestaties de prijs proberen te drukken.”

Als we kijken naar de vereiste opslagruimte, dan heeft het grootste gedeelte (71%) genoeg aan 1 TB. Iets meer dan 1 op 5 gebruikers wil meer opslagruimte en geeft de voorkeur aan 2 TB. Voor 500 GB of 250 GB is er amper nog interesse. Qua formaat willen bijna alle gebruikers (87%) een m.2 nvme SSD. “De vraag naar meer opslagruimte blijft toenemen”, zegt Niels Burnet. “De massale voorkeur voor de m.2 die de NVMe-technologie ondersteunt, is eens te meer gebaseerd op meer opslagcapaciteit en snelheid. Met NVMe-technologie kan je de latency met meer dan de helft terugbrengen en 25 keer meer data transfereren.”

Meer gaan versleutelen

Slechts een minderheid aan gebruikers ligt wakker van de veiligheid van hun SSD schijven. Meer dan de helft versleutelt zijn of haar schijven momenteel niet. Een derde denkt dit in de toekomst te gaan doen, maar momenteel bouwt slechts 14 procent een veiligheid in. “Cybersecurity is iets waar we zeker in de huidige tijden extra aandacht aan moeten besteden. Gevoelige of belangrijke data wil je niet in de verkeerde handen zien belanden en die dreiging neemt alleen maar toe. Hackers worden alsmaar sluwer en daarom kan het zeker geen kwaad om je gegevens toch te versleutelen”, besluit Niels Burnet.  


Gerelateerde artikelen

Interview Ferdi van der Zwaag (Kingston Benelux): Innovatie in het datacenter

Of je nu een KMO bent of een internetgigant, de kans is groot dat je een eigen datacenter beheert of de introductie van een eigen datacenter reeds overwogen hebt. Om meer inzichten te krijgen in de infrastructuur en inzetbaarheid van die datacenters, klopten we aan bij Ferdi van der Zwaag, teamleader bij Kingston Benelux.

Samsung 980 Pro review: De snelste SSD van 2020

Als jouw computer PCIe 4.0 volledig ondersteunt, dan kan je niet mis gaan met de Samsung 980 PRO SSD. De SSD ondersteunt leessnelheden tot 7000MB/s.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.