Wyze Watch

Wyze wil met de Wyze Watch stevig gaan concurreren. Een heel lage prijs voor heel veel functies. Is het te mooi om waar te zijn?

Advertentie

Ken jij Wyze? De Amerikaanse producent ontwikkelde recent alleen smart home oplossingen voor thuis. Deze maand heeft het bedrijf ook zijn eigen smartwatch gelanceerd: de Wyze Watch. Het slimme horloge kost amper 20 dollar maar heeft wel heel veel functies aan boord.

Wyze Watch

Dit is een echte prijsbreker. De website zit goed in elkaar en toont duidelijk hoe Wyze zich wil distantiëren van de duurdere prijsklasse. Iets in de aard van wij kunnen dat ook, maar goedkoper. Momenteel kan je de smartwatch via per-order bestellen. Het is niet helemaal duidelijk of het bedrijf uiteindelijk ook naar België of Nederland zal leveren. We hebben hierover contact opgenomen met het bedrijf voor meer informatie.

Je kan kiezen tussen een model met een 1.75 inch display (47mm) of 1.4 inch (44mm). 47mm leek ons al een enorme kloeffer aan je hand, maar dat blijkt een van de USP’s van de Wyze Watch te zijn.

Wat heeft deze watch je nog te bieden? Een batterij die tot 9 dagen meekan, een bloedzuurstofmeter, acceleratiesensor, hartslagsensor, IP68-waterdichtheidsrating, slaaptracking en ga zo maar door. Wyze lijkt een eigen OS te hebben gebouwd dat ook voorzien is op smart home. Zo kan je zelf verschillende shortcuts instellen met commando’s voor je smart hometoestellen.

Denk je nu aan plastieken rommel? Dat lijkt het alvast niet. De case van Wyze gemaakt van aluminium. Een extra bandje kost je maar 9,99 dollar. Een groot verschil met andere fabrikanten. Bovendien is deze smartwatch compatibel met Apple Health en Google Fit waardoor het niet uitmaakt welke smartphone je verkiest.

Een degelijke batterij, maar verder weinig gekend over de hardware.
Advertentie

4 REACTIES

 1. Eeen vraag aan Techpulse. Wel mooi dat je woorden afkort. Spijtig is wel dat niet iedereen de betekenis weet. Houdt daar voortaan rekening mee in je teksten.
  IHDJMB, okee (ik weet wat het betekent. Jij?)

  Zo schrijf je in bovenstaande tekst “……dat blijkt een van de USP’s van de Wyze Watch te zijn.”
  What betekent USP’s?
  Als het 3 Engelse woorden zijn vertaal ze dan want niet iedere lezer is zo technisch getalenteerd als jij.
  …. en Turnhout ligt toch in Vlaanderen en vermoedelijk ook de meeste abonnees.

 2. Ik heb destijds geinvesteerd in Pollix via Kickstarter en niets ontvangen, de horloges lijken zo hard op elkaar dat ik denk dat voor $20 deze (waarschijnlijk) ook oplichters zijn.
  Ik hoop voor de mensen die één besteld hebben van niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here