Nieuws

App Store staat in-app aankopen toe met Family Sharing

Apple Family Sharing
Apple's Family Sharing staat nu ook het delen van in-app aankopen toe. Zolang het om non-consumables gaat kan het.

Gebruikers die met hun iCloud-account in een familie zitten kunnen vanaf nu de in-app aankopen in een applicatie of game met elkaar delen. Apple heeft die verandering sinds kort toegestaan. Zo wordt het mogelijk om abonnementen met elkaar te delen of als je bepaalde extra’s in apps hebt aangekocht. Family Sharing is dus actief.

App Store Family Sharing

Tot nu toe was het helemaal nog niet mogelijk om dit soort dingen te doen. De dienst heet dan ook Family Sharing en werd eerder dit jaar al aangekondigd door het bedrijf. Ontwikkelaars moesten natuurlijk ook de kans krijgen om hun apps aan te passen zodat al die dingen met elkaar gedeeld konden worden.

In de regels van Family Sharing werden wel een aantal zaken heel duidelijk vermeld. Zo zal het bijvoorbeeld niet mogelijk zijn om zogenaamde consumables te delen met elkaar. Wie bijvoorbeeld in een game bepaalde valuta’s gebruikt, kan die niet delen in de familie. Andere extra functies kunnen dan weer wel.

Een alternatief is beschikbaar voor Android. In de Google Play Store heeft Google dat Play Family genoemd maar het principe is exact hetzelfde. Het leuke bij Android is ook dat je Play Music met elkaar kan delen, iets wat bij Apple Music nog niet mogelijk blijkt.

Inkomsten

Family Sharing of Play Family; het zijn leuke initiatieven. Maar de vraag is nog maar in hoeverre ontwikkelaars de dienst gaan ondersteunen. Als het mogelijk wordt om abonnementen met elkaar te delen zullen appontwikkelaars ook inkomsten verliezen. Abonnementen zijn namelijk dé nieuwe manier om geld te verdienen dezer dagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business