Nieuws

Fitbit roept 900 Sense toestellen terug

Fibit Sense
De Amerikaanse producent van smartwatches, Fitbit, heeft een beperkt deel van zijn Sense-exemplaren moeten terugroepen wegens fouten in de ECG.

Fitbit heeft verschillende eigenaars van een Fitbit Sense gecontacteerd in het kader van een terugroepactie. Er zouden hardwareproblemen zijn bij bepaalde Sensetoestellen met de ECG-functie. Daarmee kan je de elektrische activiteit van je hart monitoren. De eerste meldingen kwamen boven via het forum van Fitbit zelf. Gebruikers vroegen zich af of de mail wel echt was. Het bedrijf heeft dat nu bevestigd aan verschillende media.

Fitbit Sense

In totaal gaat het om 900 toestellen. Dat is natuurlijk niet veel. De beperkte terugroepactie is nodig omdat er bij die exemplaren problemen zouden zijn met de ECG-functie. Volgens de producent geeft de ECG-monitor een eenduidige analyse van de hartactiviteit maar gaf ook weinig extra details. Het is dus niet helemaal duidelijk waar of wat er juist fout gaat.

Gelukkig is de schade beperkt en zijn het niet zoveel toestellen die moeten worden teruggeroepen. Het is ook onduidelijk of de producent in Europa Sense-exemplaren moest terugroepen. Voor nu lijkt het probleem zich voornamelijk buiten de EU voor te doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business