Digitaal Vlaanderen

Door alle Vlaamse ict-diensten onder te brengen in het Agentschap Digitaal Vlaanderen wil de overheid 'wendbaar en flexibel' worden.

Advertentie

Om als overheid sneller te kunnen schakelen in deze snel veranderende tijd van digitalisering, heeft Jan Jambon een gecentraliseerd IT-agentschap opgericht: Digitaal Vlaanderen. Als minister van digitalisering wil hij alle ICT-diensten bij elkaar brengen onder één dak.

Agentschap Digitaal Vlaanderen

Jan Jambon (N-VA) was al verantwoordelijk voor ICT en facilitair management. Nu werd de naam veranderd naar digitalisering, dat klinkt niet alleen moderner maar is ook inhoudelijk beter. Jambon vatte de koe meteen bij de horens en veranderde in de praktijk ook een aantal dingen.

Met het agentschap Digitaal Vlaanderen wil zijn kabinet duidelijk maken dat Vlaanderen digitalisering en digitale transformatie ernstig moet nemen. De Vlaamse Overheid schakelt dus mee een versnelling hoger. Alle IT-diensten zullen vanaf eind januari 2021 naar één plaats verhuizen.

Door de centralisering van onze Vlaamse digitale diensten wil het agentschap sneller kunnen schakelen en wendbaarder zijn, dat laat Jambon weten aan de pers. Dat klinkt ook logisch, als je een versplinterd landschap aan digitale diensten hebt, verlies je niet alleen aan flexibiliteit, maar ook aan focus. Het nieuwe agentschap Digiaal Vlaanderen komt onder leiding van Barbara Van Den Haute.