Nieuws

Google Stadia: livestream je game nu rechtstreeks naar YouTube

Google Stadia-Pro en Base - 4
Vanaf vandaag kan je rechtstreeks je game uit Google Stadia livestreamen op YouTube. Net op tijd voor de release van Cyberpunk 2077.

Een jaar geleden maakte Google zijn debuut in de wereld van cloudgaming met de dienst Google Stadia. Vandaag krijgen gebruikers van de dienst eindelijk de functie waar ze al lang op zaten te wachten: rechtstreeks livestreamen naar YouTube.

Stadia en YouTube

Dat Google Stadia en YouTube nauw met elkaar verweven zouden worden, was het originele plan van Google. Zo zou je op een advertentie op YouTube kunnen klikken om meteen een game te starten in Stadia of zouden YouTubers de mogelijkheid krijgen om hun kijkers uit te nodigen voor hun spel. Ook de optie om rechtstreeks je game te livestreamen vanuit Stadia naar Google, met één enkele knop op de controller, werd vorig jaar verwacht.

Vanaf vandaag beschikbaar

Die laatste functie wordt nu werkelijkheid, zo ontdekten ze bij 9to5Google. De optie ‘Stream directy to YouTube’ werd eerder nog aangeduid met ‘coming soon’, maar was gisteren al beschikbaar voor Ben Schoon, redacteur bij 9to5Google. Later bevestigde Google aan The Verge dat de functie toegankelijk werd gemaakt voor alle gebruikers vanaf vandaag, 8 december. Het gaat hier wel enkel om de webapplicatie, de functie is niet beschikbaar via Chromecast of Android.

Opties

Wie de optie om rechtstreeks naar YouTube te streamen aanklikt, krijgt nog enkele vragen. Zo zal je al een titel moeten geven aan je video en je doelpubliek moeten definiëren (geschikt voor kinderen of niet?). Daarnaast krijg je nog de optie om het aantal kijkers van je livestream weer te geven terwijl je aan het spelen bent.

Op het vlak van audio geeft Google je vier verschillende opties. Kies je voor ‘YouTube & Game Chat’, dan zal zowel de audio van je game, je eigen stem en die van anderen in je game gehoord kunnen worden. De optie ‘YouTube only’ zorgt er dan weer voor dat enkel de audio van je game en je stem hoorbaar zijn, terwijl ‘Party Chat only’ ervoor zorgt dat de audio van je game gestreamd wordt zonder bijkomende stemmen, maar party chat wel nog enkel voor jou hoorbaar is. Tenslotte zorgt de optie ‘no one’ ervoor dat je stem niet gehoord zal worden door kijkers van je stream of andere spelers, enkel de audio van je spel.

Cyberpunk 2077

De komst van deze nieuwe functie kon niet beter getimed zijn, nu de lancering van Cyberpunk 2077 voor de deur staat. Bovendien werd Google Stadia vandaag ook in 8 nieuwe Europese landen beschikbaar, waaronder Polen, het thuisland van CD Projekt Red, de ontwikkelaars van Cyberpunk 2077. Daarnaast werden ook Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Portugal, Roemenië, Slovakije en Zwitserland aan de lijst toegevoegd.

cloudgamingGoogle Stadialivestreamingyoutube

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals