Zoom

De videoconferentie-gigant Zoom wil zo te zien zijn horizonten verruimen met het toevoegen van een e-maildienst en agenda aan zijn aanbod.

Advertentie

Zoom, de videoconferentiesoftware die bij het begin van de Covid-19-pandemie enorm aan populariteit won, werkt volgens geruchten aan een eigen e-mail- en agendadienst. Dat melden The Information en Gizmodo. Het zou hiermee zijn positie in markt van bedrijfscommunicatie willen versterken. Volgens The Information wil het zich met deze verbreding van zijn aanbod ook klaarmaken op een terugval in gebruikers van zodra meer mensen terug op kantoor zitten.

De videoconferentiedienst van Zoom ontpopte zich dankzij zijn toegankelijke functionaliteiten bij de eerste lockdowns naar een wereldwijd gebruikte dienst. Naast het nut voor bedrijven wordt er ook in veel scholen gebruik van gemaakt. Ondanks meldingen van een slechte beveiliging en ‘zoombombing’, waarbij willekeurige mensen ongevraagd deel komen uitmaken van een vergadering, blijft de dienst populair.

Op de top blijven

Het is dan ook niet gek dat de dienst op deze golf van toegenomen gebruikers wil verder surfen. Zoom kan reeds worden geïntegreerd in een scala aan andere diensten, zoals Outlook, LinkedIn en Google Calendar, maar wil toch een stap verder gaan. Hiermee wil het zich een vaste plaats in het reeds drukke landschap van communicatiediensten voor bedrijven nestelen, naast Windows en Google. Of het in zijn opzet zal slagen, zullen we nog even moeten afwachten. Eerste testversies van de e-maildienst zouden volgens de geruchten in het begin 2021 uit worden gerold. Een exacte datum is echter nog niet bekend. Rond de toevoeging van de agenda is nog geen verdere informatie bekend gemaakt, zowel niet van de ontwikkeling als van een mogelijke releasedatum.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here