Xiaomi mi 11

Xiaomi dreef eerder nog de spot met Apple omdat de iPhone 12 niet met een lader komt, maar het bedrijf maakt nu dezelfde keuze.

Advertentie

Het lijkt wel op een kopie van het hoofdaansluitingdebacle van Apple. Toen het bedrijf besliste om de hoofdtelefoonaansluiting te schrappen, werd die beslissing bespot door concurrenten. Al snel volgden heel wat fabrikanten echter het voorbeeld van Apple, waardoor je tegenwoordig nog maar weinig telefoons met een hoofdaansluiting vindt.

Toen bekend werd dat de iPhone 12 zonder lader zou komen, lieten heel wat concurrenten de kans niet liggen om de spot te drijven met het bedrijf. Xiaomi was een van die bedrijven. Ondertussen heeft Lei Jun, de CEO van Xiaomi, op het Chinese sociale netwerk Weibo bevestigd dat de Mi 11 zonder lader in de doos komt, zo meldt The Verge.

lei jun weibo

Het bedrijf hanteert dezelfde reden als Apple. Ze vinden namelijk dat de meeste gebruikers al enkele laders thuis hebben rondslingeren, dus dat het niet nodig is om het milieu verder te belasten met extra laders.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here