Nieuws

COVID-19 vaccinatiebewijs kan in LA worden toegevoegd aan Apple Wallet en Google Pay

Desinformatie coronavaccins
Overal komen de vaccinaties voor corona (eindelijk) op gang, zo ook in de Verenigde Staten. In Los Angeles hebben ze een handige manier gevonden om inwoners te laten bewijzen dat ze gevaccineerd zijn.

Los Angeles County werkte samen met startup Healthvana om een manier te vinden om de vaccinaties in LA zo vlot mogelijk te laten verlopen, zo meldt Bloomberg. Hiervoor kwamen ze tot een oplossing waarbij je het vaccinatiebewijs kan toevoegen aan Apple Wallet of Google Pay. In eerste instantie dient het niet zozeer als een bewijs, maar wel als een manier om ervoor te zorgen dat iedereen ook zijn tweede shot krijgt. Inwoners zullen onder meer via notificaties op de hoogte worden gebracht voor een tweede afspraak.

Op lange termijn zal de toevoeging aan Apple Wallet en Google Pay ook kunnen worden gebruikt om te bewijzen dat je een vaccinatie hebt gehad, bijvoorbeeld op luchthavens of op scholen.

Het is niet de eerste keer dat LA en Healthvana samenwerken. De startup specialiseert zich in een softwareplatform dat testresultaten communiceert naar patiënten. Het gaat dan bijvoorbeeld om COVID-19 testresultaten, maar ook om andere seksueel overdraagbare infecties.

apple walletcoronagoogle pay

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen