Tesla terugroepactie China

Wie reeds in 2016 in India een Model 3 bestelde, heeft zijn wagen nog steeds niet ontvangen. Begin 2021 zou daar verandering in moeten komen.

Advertentie

Een volwaardige uitrol in India staat al lang op het takenlijstje van Tesla. Afgelopen weekend liet Elon Musk op Twitter weten dat de uitrol niet voor januari is, maar dat het absoluut nog in 2021 gaat gebeuren.

Nitin Gadkari, Minister voor de Unie voor Wegvervoer en Snelwegen en de Minister van Micro-, Kleine en Middelgrote Ondernemingen, bevestigt dat de uitrol gepland staat voor 2021, zo meldt Indian Express. In een gesprek liet de minister weten dat India zwaar wil inzetten op elektrische wagens. Volgens de minister werken veel Indiase bedrijven ook aan elektrische wagens die technisch net zo geavanceerd zijn als Tesla, maar goedkoper.

Tesla zou eerst starten met de verkoop van hun wagens, en bij genoeg enthousiasme zouden ze ook kijken naar montage en fabricage. Volgens Musk heeft het bedrijf zoveel vertraging opgelopen door de strenge FDI-normen in India. “Misschien heb ik het verkeerd begrepen, maar er werd me verteld dat 30% van de onderdelen lokaal moeten worden gemaakt en de bevoorradingsketen bestaat nog niet in India om dat te ondersteunen,” schreef Musk in 2017.

De eerste wagen die naar India zou komen, zou de Model 3 zijn.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here