Nieuws

Deze robot van Volkswagen komt je elektrische wagen opladen

Voorbij zijn de tijden waar je op een parkeerplaats op goed geluk moet zoeken naar een oplaadpunt voor je elektrische wagen. Met deze nieuwe robot van Volkswagen komt het oplaadpunt naar jou.

Iedereen met een elektrische wagen kent het probleem wel. Na een lange rit kom je eindelijk aan op je bestemming, en dan is het met een bang hartje zoeken naar een beschikbaar laadpunt in de parkeergarage. Wanneer alle laadpunten bezet zijn, betekent dat dat je later die dag nog even terug moet komen om te kijken of er ondertussen een laadpunt beschikbaar is. Als het aan Volkswagen ligt, dan behoort dat probleem binnenkort tot het verleden.

Volkswagen presenteert namelijk een prototype van een robot die elektrische wagens kunnen opladen. Door de robots zijn gebruikers niet meer gebonden aan een bepaalde laadpaal, want de robot brengt de laadpaal naar hen.

Gebruikers kunnen via een applicatie aangeven dat ze willen dat hun auto wordt opgeladen. Vervolgens haalt de robot een mobiel accupakket op, dat vervolgens door de robot aan de wagen wordt gekoppeld. Wanneer de wagen vol is, komt de robot de accu terug loskoppelen en meenemen. Zo kan de accu in zijn laadstation terug worden opgeladen. Het is dus niet zo dat de robot constant bij je wagen blijft staan. Hij kan ondertussen dus ook nog andere wagens van een laadpakket voorzien.

Het wordt een uitdaging om de robot te laten communiceren met wagens. De wagen moet bijvoorbeeld kunnen aangeven wanneer de batterij vol is, maar moet ook op het juiste moment zijn laadpoort automatisch openen. Het is niet duidelijk of de robot een extraatje wordt binnen het Volkswagen-ecosysteem, of als Volkswagen hun R2D2-achtige oplossing ook beschikbaar wil maken voor elektrische voertuigen van andere merken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business