Bright fall, autumn foliage with blurred Google Cloud office building in background - Sunnyvale, California, USA - 2019

Google stopt op 1 januari met de verdere ondersteuning van Cloud Print, de dienst waarmee gebruikers documenten via de cloud kunnen afdrukken.

Advertentie

Dat Google van plan was om Cloud Print te deactiveren, was al eventjes geweten. Op 1 januari is het echter zo ver, en wordt de dienst uitgeschakeld en verwijderd. Dat is te lezen op de productpagina van de dienst. Het verschijnen van de dienst in 2010 was voor Google zo te zien een tussenoplossing, en nu zijn alle functionaliteiten van de applicatie verwerkt in de software van Chrome-toestellen. Het Amerikaanse techbedrijf heeft daarom geen verdere nood aan zijn aanwezigheid. Gebruikers kunnen op de productpagina opties terugvinden om hun migratie te vergemakkelijken.

Het is tevens niet de enige dienst die Google dit jaar heeft stopgezet. Google heeft nogal vaak de neiging om verschillende diensten op te starten en daarna te integreren in zijn eigen reeds bestaande producten, of gewoon stop te zetten als de interesse te beperkt is. Naast Cloud Print heeft ook Google Music er dit jaar aan moeten geloven. De muziekdienst van Google werd opgedoekt en geïntegreerd in het nieuwe platform, YouTube Music.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here