Nieuws

Facebook verbiedt leus “Stop the Steal”

Facebook community chats
In navolging op de verbanning van de Amerikaanse president Donald Trump op verschillende sociale mediakanalen, wil Facebook een stap verder gaan door de leus "Stop the Steal" te verbieden op het platform.

Dit laat Facebook weten middels een artikel door onderdirecteuren Guy Rosen en Monika Bickert (via TheVerge). Volgens het sociale medium moet het verbannen van de leus – en andere zinnen die gelinkt kunnen worden aan de aanval op het Capitool op 6 januari – eventuele gewelddadige provocatie voorkomen in afwachting op de inauguratie van de verkozen president Joe Biden op 20 januari.

“Stop the steal”

Alle content die de woorden “Stop the steal” bevat, wordt verwijderd van Facebook en Instagram. Dit reikt van pagina’s, groepen en evenementen tot individuele berichten. “Stop the steal” is een uitspraak die door vele Trump-aanhangers gescandeerd wordt, omdat zij niet erkennen dat de democratisch verkozen president Biden de verkiezingen heeft gewonnen.

Facebook wil conversaties over de Amerikaanse presidentsverkiezingen blijven toestaan, maar benadrukt dat het gesprekken die mogelijk aanzetten tot geweld zal ondermijnen. Het zal volgens het platform even kunnen duren voordat deze handhaving is opgeschaald, maar het sociale medium zegt dat het al een “aanzienlijk aantal berichten” heeft verwijderd.

Bovenop deze maatregel en het blokkeren van Trumps Facebook- en Instagram-account, pauzeert de sociale mediagigant alle advertenties in de Verenigde Staten die te maken hebben met politiek of verkiezingen. Daarnaast heeft het bedrijf er vorige week al voor gezorgd dat bij oploping van haatreacties op berichten in groepen, deze berichten door middel van AI automatisch worden verwijderd. Dit in de hoop om inhoud die waarschijnlijk in strijd is met het beleid van Facebook verder te verlagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business