Nieuws

Huawei verliest Intel door handelsverbod

Huawei Matebook X Pro - 1
Huawei en Intel kunnen niet meer samenwerken. De licentie op handel werd ingetrokken door de Trump-regering. Een nieuwe tegenslag.

Een nieuwe tegenslag voor grootmachten Huawei en Intel. Reuters schrijft vandaag dat de licentie waarmee Huawei processors van Intel kon inkopen werd ingetrokken. De beslissing werd genomen door de Amerikaanse overheid in lijn met het handelsverbod dat sinds mei 2019 alleen maar groter werd.

Huawei en Intel

Intel is de grote leverancier voor de Matebook-laptops van Huawei. Onder bepaalde voorwaarden was het voor de twee bedrijven nog mogelijk om met elkaar samen te werken. Maar nu blijkt dat de Amerikaanse overheid ook die banden heeft verbroken.

In totaal heeft Huawei drie modellen in Europa die op processoren van Intel draaien. Eentje heeft een AMD-cpu. De beslissing valt ook op de valreep van het einde van de Trump-regering. Vanaf deze week zal Joe Biden de troon betreden samen met zijn regering. Maar zal hij het handelsverbod dan opdoeken?

Die kans is klein, Biden had eerder al aangegeven dat hij de meningen van de V.S. tegenover China vaak deelt. Vorige week nog liet Trump de Chinese techgigant Xiaomi op de zwarte lijst zetten. Volgens de regering is het een ‘militair bedrijf’ en een gevaar voor de Amerikaanse samenleving.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business