Lightyear One

Een auto op zonne-energie? Dat is de Lightyear One. 725 kilometer + tot 60 kilometer extra als je genoeg zon hebt. Vanaf eind dit jaar komt de wagen op de markt.

Advertentie

Je hebt vermoedelijk wal al eens gelezen over de Lightyear One. De Nederlandse zonne-auto zijn dak volgelegd met zonnepanel en belooft daarmee dat je maanden kan rondrijden zonder op te laden. Althans, als je in een regio woont met veel zonne-uren natuurlijk. Deze week komt de EV-startup met het leuke nieuws dat de Lightyear One eind dit jaar op de Europese markt zal verschijnen.

Lightyear One in België

Het eerste model zal eruit zien zoals in de afbeeldingen en werd samen ontwikkeld met de Belgische designer Lowie Vermeersch. Volgens de autobouwer zal de One de meest energie-zuinige en meest aerodynamische elektrische wagen ooit worden. De wagen moet een autonomie van 725 kilometer halen waarbij je 50 tot 60 kilometer extra kan behelen door middel van de zonnepanelen op het dak.

2021 wordt alvast een belangrijk jaar voor de Nederlandse startup. Dit jaar wordt het erop of eronder. Lightyear heeft hoge verwachtingen, die moet het nu gaan waarmaken. Het model zal je 150.000 euro kosten en wordt eind dit jaar verwacht in de EU, Noorwegen en Zwitserland. Wie zich vandaag inschrijft heeft de mogelijkheid om de Exclusieve Pioneer Edition van de Lightyear One aan te schaffen.

De wereld veroveren

Na Europa komt de rest van de wereld. Het bedrijf heeft al een tijdje plannen om zijn zonne-auto ook in Afrika en andere zonnige delen van de wereld te lanceren. Lightyear heeft nog een gigantische – onaangeroerde – afzetmarkt, daar ga je nog van horen in de toekomst.

Advertentie

1 REACTIE

  1. Dit is super zo een zonne paneel auto ook voor het milieu maar hopelijk genoeg getest op de houdbaarheid en veiligheid wens in ieder geval veel succes met deze uitvinding .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here