Nieuws

Joe Biden lanceert Spotify-playlist voor Inauguration Day

Naar welke muziek luisteren een president en vicepresident van de Verenigde Staten? Joe Biden en zijn kompaan Kamala Harris laten het je zelf ontdekken.

Vandaag wordt Joe Biden ingehuldigd als 46e president van de Verenigde Staten. Normaal gezien is Inauguration Day een hoogtepunt voor de Amerikaanse politiek. Dit jaar misschien nog meer, want met Kamala Harris krijgt het land ook haar eerste vrouwelijke vicepresident. Maar van een feeststemming is maar weinig te merken. De bestorming van het Capitool op 6 januari heeft diepe wonden geslagen in een land dat onder het bewind van Trump in twee kampen gescheurd is. Het Capitool zal tijdens de speech van Biden worden afgezet met dranghekken, en maar liefst 25.000 militairen moeten mogelijke onruststokers tegenhouden.

Om van Inauguration Day toch een heugelijke gebeurtenis te maken, hebben Biden en zijn vicepresident Harris samen een playlist opgesteld en gedeeld via Spotify, AppleMusic en Soundcloud. Zo kunnen de Amerikanen er toch thuis een democratisch feest van maken. Een traditie die Biden overigens overgenomen heeft van Barack Obama die ook op Inauguration Day uitpakte met een Spotify-playlist. Toen was Biden zelf nog vicepresident.

We’re a winner

Ben je benieuwd naar de muzieksmaak van een toekomstige president van de Verenigde Staten, dan kan je eens een kijkje nemen in de playlist. De playlist bevat in totaal 46 nummers, goed voor 3 uur muziek. Artiesten die er in figureren zijn Led Zeppelin, Bruce Springsteen en Beyonce. Al vermoeden we dat die laatste toch eerder een keuze van Harris zal zijn. De playlist is al bij al nog redelijk ‘braaf’: sneren naar Trump zijn uitgebleven. Al zal het nummer “We’re a winner” (van The Impressions) wel eens een verborgen boodschap kunnen bevatten.

De volledige playlist:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business