Reddit gaat het komende jaar het aantal werknemers verdubbelen. Dit wil het platform financiëren met onder meer de 250 miljoen dollar die het zojuist heeft opgehaald.

Advertentie

Reddit meldt zelf dat het dit bedrag heeft opgehaald in een nieuwe investeringsronde door zowel bestaande als nieuwe investeerders. Hierdoor is de waarde van het bedrijf gestegen tot zo’n 6 miljard dollar (via The Wall Street Journal). Het gaat volgens Reddit om een omzetstijging van 90 procent in het laatste kwartaal (jaar-op-jaar). De groei in gebruikers vanwege de coronapandemie en de recentelijke aandacht wegens de beursgekte rondom GameStop hebben ongetwijfeld aan de stijging bijgedragen.

De Amerikaanse sociale nieuwssite Reddit heeft wereldwijd momenteel zevenhonderd werknemers in dienst. Daarvan werken er zeshonderd in de Verenigde Staten, zo stelt CNBC. Het bedrijf is van plan om dit jaar tot ongeveer 1.400 man personeel te komen. Daarover zegt Reddit het volgende: “Het is niet alleen verrassend vanwege het groeitempo, maar ook omdat zo’n relatief klein team achter een van ‘s werelds meest bezochte websites heeft gestaan”.

Stijgende trend

Reddit zegt het geld daarnaast te willen gebruiken om te investeren in video, advertenties, consumentenproducten en internationale uitbreiding. Eerder zei Reddit dat het zijn volledige marketingbudget besteedde aan een enkele Super Bowl-advertentie van vijf seconden om zijn rol in de GameStop-aandelenzotheid te vieren.

Reddit bestaat inmiddels 16 jaar en heeft meer dan 50 miljoen dagelijkse gebruikers verworven. Deze stijgende lijn lijkt zich met de investeringen en toekomstplannen nog even voort te zetten. In vergelijking met Facebook is het bovenstaande aantal nog altijd een schijntje. Het socialemediaplatform heeft zo’n 1,85 miljard dagelijkse gebruikers.

Lees ook: Trump kon mede-eigenaar worden van Parler


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here