Nieuws

Investeer in Nothing van OnePlus-oprichter Carl Pei via crowdfunding

Carl Pei Nothing
Nothing wil via crowdfunding hun community de kans geven deel uit te maken van het bedrijf en hoopt zo 1,5 miljoen dollar op te halen.

Nothing, de start-up van OnePlus-oprichter Carl Pei, heeft zonet bekendgemaakt dat het een investeringsronde zal houden op Crowdcube. Crowdcube is een populair crowdfunding platform dat fans toelaat om al vanaf kleine bedragen te investeren in een bedrijf. Nothing wil zo een extra 1,5 miljoen dollar ophalen via de community.

Teller voor Nothing staat op 22 miljoen

De crowdfundingcampagne komt er nadat de start-up al 22 miljoen dollar heeft opgehaald via een Series A investeringsronde die geleid werd door GV (het voormalige Google Ventures)

“We willen dat onze community vanaf het begin deel uitmaakt van onze reis en een actieve rol speelt binnen het bedrijf,” zegt Carl Pei. “Als deel van dat proces zullen we een community board member verkiezen die ons in de juiste richting zal sturen en ons herinnert aan de noden van onze gebruikers.”

Investeerders zullen toegang krijgen tot een speciaal forum met exclusieve voordelen en inzichten in het bedrijf. Investeren kan al vanaf 50 euro tot een maximumbedrag van 20.000 euro. Via Nothing.tech kan je je nu al voorinschrijven voor de speciale early access die begin maart live zal gaan. Ongeveer twee weken later zal ook het grote publiek een kans krijgen.

Over de producten zelf is nog maar weinig geweten. Op basis van de video op de website, kunnen we echter afleiden dat het zal gaan om minimalistische producten in alle mogelijke vormen. De nadruk lijkt vooral op smartphones te liggen, maar er wordt ook melding gemaakt van oortjes, smartwatches en zelfs laptops.

Crowdcube ook bij Belgische start-ups populair

Crowdcube werd eerder ook al succesvol gebruikt door het Belgische Cowboy om meer dan 4,5 miljoen euro op te halen voor hun e-bike start-up. Investeerders die een bepaald bedrag in het bedrijf staken kregen toen bepaalde beloningen, zoals een tshirt of helm en zelfs een eigen elektrische fiets bij grote investeringen. Dit lijkt ook bij Nothing het geval te gaan worden, want op de Twitter-account van het bedrijf zijn al sleutelhangers en hoodies te zien.

Wie interesse heeft om te investeren in Nothing moet daar wel mee opletten, want je kan je aandeel in het bedrijf niet zomaar verkopen. Zo zal je bijvoorbeeld enkel geld terug zien in de vorm van (niet verplichte) dividenden of bij een verkoop of beursgang. Geloof je echter in de visie van Carl Pei, dan is dit een goede manier om hem daar op lange termijn in te ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business