Nieuws

Jack Dorsey veilt de allereerste tweet ooit

De eerste tweet ooit is te koop gezet door stichter en CEO Jack Dorsey. Het hoogste bod bedraagt op dit moment 2,5 miljoen dollar.

“Just setting up my twttr”. De woorden klinken niet bepaald historisch, maar dat zijn ze wel degelijk. Het is namelijk de boodschap van de allereerste tweet die Jack Dorsey op zijn toen gloednieuwe platform Twitter deelde. Het zou de officiële start inluiden van het iconische socialmediaplatform dat vandaag 187 miljoen actieve gebruikers kent.

Het zal deze maand exact 15 jaar geleden zijn dat het startschot voor Twitter werd gegeven. Om dat te vieren pakt Dorsey, die nog altijd CEO is van het bedrijf, uit met een origineel initiatief. Via een tweet dit weekend laakte hij bekend zijn allereerste tweet te veilen. Met veel woorden deed Dorsey dat niet, hij deelde gewoon een link naar een pagina op Valuables. Dat is een online veilingplatform waar originele tweets van bekende personen kunnen worden gekocht en verkocht. Het platform maakt gebruik van de blockchaintechnologie NFT (niet-vervangbare tokens) om de authenticiteit van een digitaal product te verifiëren.  

2,5 miljoen dollar

Je kan je terecht de vraag stellen waarom mensen veel geld zouden neerleggen voor een tweet, maar het zal je verbazen. Een tweet van een bekend persoon kan namelijk dezelfde waarde bevatten als een handtekening of ander object. De originele tweet van Dorsey is op zijn manier een iconische tweet. Het hoogste bod bedraagt op dit moment maar liefst 2,5 miljoen dollar (2,1 miljoen euro). Dat astronomische bedrag werd geboden door Sina Ehavi, CEO van het blockchainbedrijf Bridge Oracle. Dorsey is zelf ook een liefhebber van blockchaintechnologie. Met zijn cryptovaluta startup Square investeerde hij onlangs in het muziekstreamingplatform Tidal.

Wil je de tweet van Dorsey bemachtigen, dan zal je dus minimaal 2,5 miljoen plus één dollar moeten bieden. We zijn benieuwd wat de Twitter-CEO met het geld van plan is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business