Nieuws

Ook Mini gaat all-in voor elektrisch tegen 2030

Mini Electric
Volgens geruchten kiest Mini het pad van de elektrische wagens vanaf 2030. Al in 2025 rolt de laatste verbrandingsmotor van de band.

Net zoals Volvo, Jaguar Land Rover, Ford en GM kiest Mini er nu ook voor om tegen 2030 alleen nog elektrische wagens te gaan produceren. Een loze belofte waarbij automakers vooral willen tonen dat ze innovatief zijn of zou het hen echt lukken? Niet iedereen is overtuigd van de overstap naar een wereld waarin iedereen met een EV gaat rijden.

Mini all-in Electric

Deze weken hebben verschillende bronnen aan het Duitse Der Spiegel laten weten dat BMW-dochter Mini all-in gaat voor elektrische wagens. Tegen 2030 moet het volledige gamma aan modellen elektrisch aangedreven zijn. Al in 2025 zou het laatste model met verbrandingsmotor van de band moeten rollen. Daarmee zou Mini het eerste BMW-merk zijn dat verbrandingsmotoren helemaal laat vallen.

Momenteel heeft Mini alleen de Cooper SE/Electric in het aanbod. In 2023 moet een elektrische versie van de Countryman in productie gaan. Er zouden ook twee nieuwe cross-over modellen in ontwikkeling zijn die op hetzelfde platform gaan rijden.

De informatie werd nog niet officieel bevestigd door Mini. Deze week organiseert BMW een event waarin de financiële resultaten worden voorgesteld, vermoedelijk zullen we daar al een korte blik in de toekomst krijgen.

Stadswagens

Op zichzelf is het niet abnormaal dat een automerk als Mini volledig voor het elektrische gamma kiest. Hun aanbod bestaat vandaag uit wagens die voornamelijk gemaakt zijn voor stadsverkeer en dat zal natuurlijk niet veranderen. Een elektrische wagen kan dan in de stad een groenere oplossing bieden in een wereld waarin emissiezones steeds vaker baas zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business