Nieuws

Fitbit Inspire 2 werkt nu met Tile tracking

Tile Fitbit tracking
Fitbit brengt in een nieuwe software update voor de Inspire 2 trackinfuncties in samenwerking met Tile uit. De download staat nu klaar.

Wie de laatste nieuwe software-update doorvoert voor zijn Fitbit Inspire 2, zal zijn dat er een nieuwe trackingfunctie is bijgekomen. In samenwerking met Tile kunnen gebruikers hun smartwatch nu sneller terugvinden. Dat doen ze door de Fitbitapp en Tile-app te koppelen met elkaar.

Fitbit & Tile

Wie de update heeft geïnstalleerd, kan meteen aan de slag. Je hoeft alleen nog een koppeling te maken tussen jouw Fitbit en de Tile applicatie die je op je smartphone installeert. Via de nieuwe functie maakt de smartwatchgigant het mogelijk om eenvoudig je Inspire 2 terug te vinden in de app van Tile. Het leuke hieraan is dat de tracking ook werkt op basis van crowdsourcing. Daarmee kunnen gebruikers samenwerken om hun toestel toch nog terug te vinden ook als is het bijvoorbeeld een grotere afstand.

En andere modellen?

Momenteel houdt de smartwatchfabrikant het bij de Inspire 2. Waarom net dat model is niet duidelijk. Het is ook ongeweten in hoeverre Fitbit die samenwerking wil gaan uitbreiden en lanceren voor bijvoorbeeld de Sense, Versa of Charge. De specialist in trackingtags is de laatste maanden enorm aan het uitbreiden. Steeds meer fabrikanten van onder andere hoofdtelefoons, laptops en ga zo maar door integreren het platform als trackingsysteem.

Het bedrijf wil daarmee inspelen op de concurrentie die groter wordt. Samsung heeft zijn SmartTags en binnenkort zou ook Apple met eigen AirTags komen. Tile moest dus wel ingrijpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business