Nieuws

Apple laat ontwikkelaars-conferentie WWDC opnieuw online doorgaan

WWDC Apple
Net als vorig jaar zal Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) om de gekende redenen niet fysiek plaatsvinden.

Apple mikt op een interactief online-evenement, dat zal plaatsvinden van 7 tot en met 11 juni. Alle ontwikkelaars kunnen gratis deelnemen, mits registratie. Apple belooft hen “een uniek inzicht in de toekomst van iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS”. De Amerikaanse techreus wil naar eigen zeggen voortbouwen op de online-ervaring van vorig jaar en ontwikkelaars nader kennis laten maken met de nieuwste technieken, tools en frameworks om toepassingen en games te ontwikkelen voor zijn platformen.  

Dit jaar omvat de WWDC keynote-speeches, onlinesessies, labo-workshops met persoonlijke technische ondersteuning. Hoe Apple dat essentiële interactieve aspect wil opnemen, is nog niet duidelijk. “We willen onze community van meer dan 28 miljoen ontwikkelaars én de developers van de toekomst de tools geven om hun ideeën om te zetten in realiteit”, luidt de missie. 

Swift Playground 

Daarom organiseert Apple de Swift Student Challenge. Dat wordt wellicht een mooie kans voor ontwikkelaars in opleiding om hun programmeerskills te laten zien door een ‘Swift Playground’ te bouwen. “Apple wil zijn langlopende traditie om studenten die van programmeren houden in ere houden”, zegt het bedrijf in de persmededeling. “Daarom nodigen we hen uit om een creatieve scène te ontwerpen die mensen in amper drie minuten volledig kunnen ervaren”, klinkt het. Swift Playgrounds is een toepassing voor iPad en Mac waarmee studenten op een leukere manier de programmeertaal Swift kunnen leren. Deelnemers kunnen zich vanaf nu aanmelden om deel te nemen. De deadline is 18 april. De winnaars krijgen exclusieve buitenkledij en een unieke pinset. 

“We houden ervan om onze ontwikkelaars elk jaar weer samen te brengen op onze WWDC”, zegt Susan Prescott, vicepresident Worldwide Developer Relations en Enterprise and Education Marketing. “We willen hen ook in deze moeilijke tijden de tools geven om apps te ontwikkelen die onze manier van leven aangenamer maken”, besluit ze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business