Nieuws

Sony stelt binnenkort nieuwe Xperia voor

Sony Xperia 1 II
Het lijkt er sterk op dat Sony een nieuwe Xperia-smartphone gaat voorstellen. Een update op het YouTube-kanaal wijst in die richting.

Sony lijkt het officiële YouTube-kanaal voor zijn Xperia-producten onopgemerkt een update te hebben willen geven, zo merkte Droid Life op. De kans is groot dat het bedrijf zich opmaakt voor een aankondiging via livestream. “Nieuwe productaankondiging. 14 april, 16u30 Japanse tijd of 9u30 Centraal Europese Tijd (CET). #SonyXperia”, meldt de banner.  

Hoewel Sony nog stilhoudt om welk toestel het dan precies gaat, draaide de geruchtenmolen al op volle toeren. Het zou ons dan ook verrassen mocht het niet om de Xperia 1 III gaan. Dat moet Sony’s nieuwe vlaggenschip worden om bovenin de strijd aan te gaan met de concurrentie.  

Topspecs

Daar heeft de nog niet aangekondigde krachtpatser ook de hardware voor. Denk daarbij aan een OLED-scherm van 6,5 inch, 4K-resolutie en een beeldverhouding van 21:9. Vermoedelijk zorgt Qualcomms Snapdragon 888 voor een verversingsgraad van 120 Hz. Het nieuwe toestel krijgt ook een stevige camera aan boord met een periscoop-lens. Die zou zijn ontwikkeld door Sony’s interne CyberShot-afdeling.

Het nieuwe vlaggenschip krijgt naar verluidt 16 GB RAM-geheugen aan boord en maar liefst 512 GB aan opslag. Andere mogelijke features zijn een batterij van 5.000 mAh, een SD-slot en een hoofdtelefoonaansluiting. Voor die topspecs zal je wellicht diep in de buidel mogen tasten. Zijn voorganger, de Xperia 1 II, kostte bij de lancering 1199 euro. Mogelijk gaat zijn opvolger daar nog een tikje over. Hoe dan ook: op 14 april zullen we het weten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business