Nieuws

Logitech stopt productie Harmony-afstandsbedieningen

Harmony Elite
De Harmony app geeft je volledige controle zonder een afstandsbediening nodig te hebben.
De Zwitserse techfabrikant Logitech houdt op met de productie van de universele Harmony-afstandsbedieningen, maar gebruikers krijgen nog wel ondersteuning.

Dat meldt Logitech in een post op de ondersteuningspagina van de afstandsbedieningen. Het bericht verscheen vorige week vrijdag en werd door techsite TechHive opgepikt. De afstandsbedieningen stellen je in staat om meerdere apparaten met slechts één toestel te bedienen. Het ziet ernaar uit dat de vraag naar de toestellen niet meer is wat ze ooit was.

De bestaande voorraad van de toestellen zal ook nog in de handel terechtkomen. Ook al stopt Logitech met de productie, toch heeft het bedrijf duidelijk gemaakt dat het de afstandsbedieningen nog niet volledig laat vallen. “We verwachten door deze aankondiging geen impact voor onze klanten. Wij zijn van plan om onze Harmony-gemeenschap en nieuwe Harmony-klanten te blijven ondersteunen, waaronder met toegang tot onze software en apps om hun afstandsbedieningen mee op te stellen en beheren”, aldus de blogpost van Logitech. “We zijn ook van plan om het platform verder van updates te voorzien en diensten toe te voegen aan de Harmony-database. Klanten- en garantieondersteuning zal aangeboden blijven worden.”

Verstoorde harmonie

Het bedrijf zal dus updates blijven voorzien voor de Harmony desktopsoftware en Android en iOS-apps. Daardoor zullen ze nog wel even bruikbaar blijven. Met de stopzetting komt een einde aan bijna twintig jaren Harmony-afstandsbedieningen. De eerste versie die door Logitech werd gefabriceerd, verscheen in 2004. In een interview met The Verge in 2019 stelt Logitech-CEO Bracken Darrell dat de afstandsbedieningen aan relevantie moesten inboeten bij het verschijnen van de streamingdiensten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business