Nieuws

Ford lanceert binnenkort eerste elektrische pickup truck

Ford F150 Lightning
Op 19 mei 2021 lanceert de Amerikaanse autofabrikant Ford zijn eerste elektrische pick-up truck, genaamd de F-150 Lightning.

Daarmee bevestigt Ford de komst van zijn elektrische pick-up voor consumenten na enige tijd van speculatie. De aankondiging van de nieuwe wagen vond gisteren plaats in een kleine teaser op Twitter. De onthulling van het nieuwe elektrische voertuig vindt op woensdag 19 mei plaats tijdens een evenement van de fabrikant. De livestream gaat om 3:30 van start, dus je zal koffie moeten zetten om het event te kunnen volgen.

Naast de naam F-150 Lightning weten we echter nog niet veel over de komende wagen. In eerdere berichten gaf Ford al enkele functies aan, waaronder de hoogste trekkracht van een lichte, full-size pickup, nieuwe verbindingsmogelijkheden zoals over-the-air updates en Pro Power Onboard, een ingebouwde generator. De wagen zou tevens met dubbele elektrische motoren komen voor meer PK’s en efficiëntere koppel. Het model moet in 2022 op de markt verschijnen.

Of en wanneer de wagen ook naar de Benelux komt, is nog steeds onduidelijk. De kans dat we er wel even op zullen moeten wachten, is vrij reëel. Het bedrijf stelde dat het wereldwijde chiptekort ervoor kan zorgen dat het dit kwartaal zijn wagenproductie halveert.

De komst van de wagen past binnen het plan van de autofabrikant om tegen 2030 enkel elektrische wagens aan te bieden binnen Europa. Eind 2019 kregen we de elektrische Mustang Mach E te zien, de eerste volledig elektrische wagen van Ford. Daarnaast investeerde Ford begin dit jaar 29 miljard dollar in zijn productielijnen. Daarnaast zou er ook een miljard dollar opzij houden voor het opstarten van een fabriek in Keulen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business