Picture-in-picture YouTube

YouTube lanceert na al die jaren eindelijk picture-in-picture (beeld-in-beeld) op iOS. De uitrol is al begonnen in de Verenigde Staten.

Advertentie

Picture-in-picture of beeld-in-beeld, het zit al jaren in Apples iOS. Toch maakte één van de grootste apps op je iPhone er al die tijd geen gebruik van. YouTube wilde namelijk voorkomen dat je op een gratis manier muziek kon beluisten door de app naar de achtergrond te sturen. Nu krijgen iOS-gebruikers toch picture-in-picture in de YouTube-app. Die functie zal eerst uitgerold worden naar YouTube Premium en nadien ook naar alle andere gebruikers.

YouTube picture-in-picture

Volgens MacRumors zou YouTube al begonnen zijn met de uitrol van picture-in-picture. De app is begonnen in de Verenigde Staten maar zou nadien verder in de wereld beschikbaar komen. Opvallend genoeg ook bij gratis gebruikers.

Op Android bestaat die functie al een jaar of twee, maar alleen voor de Premium-abonnees. Die betaalmuur zal dus worden afgebroken voor iOS-gebruikers. Vermoedelijk zal die verandering ook doorgevoerd worden op Android.

Het grote voordeel van picture-in-picture is dat je je favoriete video kan verderkijken terwijl je bijvoorbeeld een bankverrichting doet of een mailtje leest. De app maakt een kleiner scherm waarmee je dan zelf kan schuiven in welke hoek je de video het liefst bekijkt. De functie zit al sinds iOS 13 in de iPad en werd het jaar nadien ook voor de iPhone gelanceerd. Waarom YouTube plots wel voor ondersteuning kiest is niet geweten.

Picture-in-Picture YouTube
Afbeelding: MacRumors
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here