Nieuws

Blue Screen of Death wordt ‘Black’ in Windows 11

Black Screen of Death
Dat Windows 11 voornamelijk visueel een vernieuwing is weten we al. Ook het BSOD wordt vanaf nu het Black Screen of Death.

Samen met een heleboel visuele veranderingen die Windows 11 rijk is, heeft Microsoft ook het Blue Screen of Death aangepast. Uit de eerste previews blijkt namelijk dat de softwaregigant er een Black Screen of Death van heeft gemaakt. Daarmee komt de kleur van het scherm overeen met de rest van het nieuwe OS.

Black Screen of Death

Best opvallend, want het is van 2016 geleden dat Microsoft nog iets heeft veranderd aan dat scherm. Het Blue Screen of Death werd voor het eerst in Windows 3.0 geïntroduceerd met de bedoeling om administrators vlotter te helpen bij bugs of fouten in de kernel. In 2012 kreeg het scherm een grondige facelift met de droevige emoji. Wat later in 2016 zette Microsoft er ook een QR-code bij. 

Meer dan de verandering van blauw naar zwart zal het met Windows 11 in 2021 niet worden. Alle andere elementen zijn hetzelfde gebleven en ook de droevige emoji blijft. Toch is het onduidleijk wat Microsoft heeft aangezet om de kleur aan te passen. Is de rode draad van het UI in Windows 11 genoeg? Mogelijk wel. Het zou bizar zijn om de volledige visuele belevenis van het nieuwe OS aan te passen om dan verschillende herkenbare punten te laten zoals ze waren. 

instanieuwsontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN