Nieuws

Twitter voegt ondertitels toe aan stemtweets

Twitter
Het socialemediaplatform Twitter voegt automatische ondertiteling toe om de toegankelijkheid van zijn dienst te verbeteren.

Dat meldde Twitter gisteren zelf in een bericht op zijn eigen platform, wat door techsite The Verge werd opgepikt. Gebruikers die dus nu tweets opnemen met hun stem zullen daar ondertitels bij zien verschijnen. Het maken van tweets met je stem is voorlopig enkel beschikbaar op de iOS-app. De ondertitels zijn tevens slechts zichtbaar op stemtweets die nu gemaakt worden, aldus The Verge. Ze worden namelijk bij het maken van de tweet automatisch opgesteld, wat dus voor oudere tweets niet meer mogelijk is.

De ondertitels zijn slechts voor een beperkt aantal talen beschikbaar: Engels, Japans, Spaans, Portugees, Turks, Arabisch, Hindi, Frans, Indonesisch, Italiaans en Koreaans. Voorlopig is het nog onduidelijk wanneer de functie naar andere talen wordt uitgerold. De kans bestaat dus dat we nog even op Nederlandstalige ondertitels moeten wachten. Zodra we over meer informatie beschikken, bezorgen we een update.

In juni van 2020 rolde Twitter voor het eerst de tweets in stemvorm uit. Het kreeg toen de wind van voren omdat er toen nog geen automatische ondertitels aanwezig waren bij de stemtweets. Het bleek ook dat Twitter zelf onvoldoende middelen inzette op de toegankelijkheid van zijn platform. Daar reageerde het al snel op door twee toegewijd teams op te zetten die zich daar exclusief op richten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business