Nieuws

Twitter voegt je stem toe aan tweets

Je kan vanaf nu letterlijk je stem laten horen op Twitter. Het socialmediaplatform voegt een nieuwe functie toe waarmee je een tweet kan inspreken.

Twitter is een platform waar je je stem kan laten horen. En dat kan je vanaf vandaag ook letterlijk nemen. Doorheen de jaren verhoogde Twitter het aantal tekens per tweet, en werd het mogelijk om video’s, foto’s en zelfs GIF’s toe te voegen aan je bericht. Maar soms is zelfs dat niet voldoende om jezelf te kunnen uitdrukken. Daarom kondigde Twitter gisterenavond een nieuw communicatiemiddel aan: je eigen stem. Twitter wil zijn platform op deze manier ‘menselijker maken’.

Een tweet inspreken zal niet veel anders verlopen dan ze uittypen. Aan de tweetmaker zal een microfoonicoontje toegevoegd worden. Daarop duwen opent een stemrecorder waaraan je je tweet kan dicteren. Je opname wordt dan als audiobestand toegevoegd aan je tweet. Voorlopig legt Twitter een limiet van 140 seconden op aan ingesproken tweets, maar je kan gerust zo lang in de microfoon spreken als je wil. Overschrijd je de limiet van 140 seconden, dan start Twitter een nieuwe tweet.

Enkel voor iOS

Twitter wil de nieuwe functie eerst grondig testen, en beperkt de uitrol in eerste instantie voor iOS-gebruikers. Over enkele weken zou elke iOS-gebruiker in staat moeten zijn om tweets in te spreken. In de blogpost vertelt Twitter dat het ook nog aan een playbackfunctie werkt, zodat je tweets kan beluisteren en ondertussen verder kan scrollen door je nieuwsfeed. Verloopt alles volgens plan, dan verwachten we dat Android spoedig zal volgen. Daar heeft Twitter echter nog geen tijdlijn voor bekend gemaakt.

Het platform heeft er de laatste tijd heel wat handige nieuwe functies bijgekregen. Zo is het sinds kort ook mogelijk om je tweets in te plannen op een later tijdstip. Ook experimenteert het met een read-before-you-tweet-functie.

ontspanningsociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen