Twitter

Wie graag bericht wil plannen heeft er op Twitter nu eindelijk een ingebakken functie bijgekregen.


Dit is voor de planners onder ons. Twitter heeft deze week laten weten dat gebruikers vanaf nu hun Tweets kunnen inplannen op het socialemediaplatform. Aan de hand van een klein kalendericoon onderaan het schrijfvak voor je Tweet kan je voortaan je berichten in de toekomst plannen. Bovendien zal het ook mogelijk zijn om concepten van Tweets op te slaan voor later.

Twitter

Twitter webversie

Zoals vermeld zullen beide nieuwe functie in eerste instantie beschikbaar zijn in de webversie van Twitter. Al sinds november is het platform bezig met test rond het inplannen van Tweets waarbij gebruikers al konden deelnemen aan het ‘experiment’. Wie niet aan het experiment kon deelnemen gebruikte in veel situaties gewoon al Tweetdeck om berichten in te plannen.

Ook als je een bericht wil opslaan om het later pas te gaan publiceren kan dat voortaan. Helaas werkt de tool nog niet vanuit de app. Wie dus een tekst schrijft in de app kan zijn Tweet niet opslaan voor later en verder gebruiken in de webversie bijvoorbeeld. Er is geen synchronisatie tussen beide platformen.


Zo werkt het: