Nieuws

CEO bol.com Huub Vermeulen zet een stap opzij

Het Nederlandse e-commerceplatform neemt straks afscheid van haar CEO Huub Vermeulen. Een opvolger is intern al snel gevonden.

Bol.com heeft vandaag aangekondigd dat CEO Huub Vermeulen afscheid zal nemen van het bedrijf. Hij blijft tot 1 november aan in de rol van CEO en zal de laatste twee maanden van het jaar nog volmaken in een adviserende rol. Maar daarna trekt Vermeulen de deuren van het Nederlandse e-commercebedrijf definitief achter zich dicht.

Huub Vermeulen heeft een lange staat van dienst bij bol.com. Hij maakte in 1999 de overstap van Docdata naar bol.com. Het e-commerceplatform was toen nog een stuk kleiner dan vandaag. Net als Amazon begon bol.com als een bescheiden online boekenwinkel maar door het productaanbod gericht uit te breiden, groeide het uit tot een van de grootste retailplatformen in de Benelux. Ruim 12,5 miljoen Belgen en Nederlanders kopen producten via bol.com. Sinds 2015 leidde Vermeulen die groeispurt in goede banen.

Afscheid nemen van een bedrijf waar je twintig jaar deel van uitmaakte, is nooit eenvoudig. In de persaankondiging verwoordt Vermeulen het als volgt: “Het besluit om bol.com te verlaten, was niet gemakkelijk. Na 20 jaar heb ik in deze fase van mijn leven behoefte aan een andere balans tussen werk en privé. Het voelt nu als het juiste moment om te stoppen bij bol.com, wetende dat ik een mooi bedrijf en een geweldig team ga achterlaten. Want al vanaf de eerste dag dat ik bol.com als organisatie leerde kennen, werd ik gegrepen door de enorme gedrevenheid, innovatieve geest en ambitieuze missie van de bol.com’ers. Het is een onvergetelijk avontuur geweest om bijna vanaf de start onderdeel te zijn van dit bedrijf.”

Opvolger binnenshuis gevonden

Het vertrek van een CEO kan soms een vervelende overgangsperiode veroorzaken bij organisaties. Dat zal bij bol.com niet het geval zijn. Het Nederlandse bedrijf kondigt vandaag al de opvolger van Huub Vermeulen aan. Die werd binnenshuis gevonden met Margaret Versteden – van Duijn. Ook zij heeft heel wat ervaring bij bol.com. Ze stond al aan het hoofd van de marketingafdeling, de commerciële activiteiten en de platformactiviteiten. Ze lijkt dus een logische keuze om de continuïteit binnen het bedrijf te waarborgen.

We laten de aanstaande CEO ook graag even aan het woord: “Ik vind het een eer en geweldige kans om de leiding over te mogen nemen van deze mooie organisatie. In 22 jaar zijn we gegroeid tot een platform met miljoenen producten en klanten en de komende jaren willen we verder blijven groeien en ontwikkelen. Een mooie ambitie waar ik graag verder richting aan geef. De jarenlange samenwerking met Huub vormt een goede basis voor mijn nieuwe rol. Ik ben hem zeer dankbaar voor alles wat hij voor bol.com en voor mij heeft betekend.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business