Nieuws

Stella Vita is een mobilhome op zonne-energie met 740km autonomie

Stella Vita elektrische mobilhome
Foto: Bart van Overbeeke
Een Nederlands team van studenten heeft een elektrische mobilhome met zonnepanelen ontwikkeld. Dit is de Stella Vita.

Het Nederlandse Solar Team heeft in Eindhoven deze week een mobilhome op zonne-energie voorgesteld. Het team van 22 studenten noemt het de Stella Vita. Zonder ook maar één keer te laden moet de elektrische mobilhome een rijbereik van 740 kilometer behalen. Op het dak bevindt zich een zonnepaneel van bijna 9 vierkante meter waarmee je de mobilhome kan opladen. In totaal gaat het om 1086 zonnecellen.

Stella Vita elektrische mobilhome

De mobilhome heeft een speciaal gekromd ontwerp gekregen. Dat moet de zonnepanelen een stuk efficiënter maken. Als je op je kampeerplek staat kan je de Stella Vita ombouwen tot een mobiele tent of je kan de zonnepanelen bovenhalen om verder op te laden. Het model heeft een 60kWh-accu aan boord dat zonder laden al zo’n 600km autonomie moet behalen.

Het doel? Een testrit afleggen van drieduizend kilometer. Het team start in Eindhoven en wil via Brussel, Parijs, Le Mans en Madrid helemaal naar Tarifa rijden. Dat is het zuidelijkste punt van Spanje. De Stella Vita vertrekt op 19 september 2021 en je kan het team volgen via deze website.

Specs

De Stella Vita is voorzien van talloze comfortopties. Je hebt een bed, badkamer, televisie en een mini-keuken. Al die voorzieningen worden aangedreven door de zonne-energie of batterij. Dit model heeft een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur en is zo’n 7,2 meter lang en 1,83 meter hoog. De elektrische mobilhome weegt momenteel 1700kg en is uiteraard nog niet voorzien voor de particuliere markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business