iPhone 12

Apple sleutelt aan nieuwe sensoren waarmee de iPhone in staat zou moeten zijn om mentale stoornissen zoals een depressie vast te stellen.

Advertentie

Volgens de krant Wall Street Journal bundelt Apple voor het ontwikkelen van deze technologie de krachten met Biogen, een bedrijf gespecialiseerd in neurowetenschappen, en de universiteit van Los Angeles. Toekomstige uitgaven van de iPhone zouden dan uitgerust zijn met een heleboel sensoren die op basis van slaappatronen, fysieke activiteit en zelfs de manier waarop iemand typt een voorspelling maken van iemands mentale toestand. Zo kunnen mentale en cognitieve stoornissen van depressies tot beginnende dementie tijdig worden vastgesteld. Diagnoses waar vaak uitgebreid onderzoek voor nodig is.

Van theorie naar praktijk

Op dit moment staat de ontwikkeling van de technologie echter nog in de kinderschoenen. Het is nog onduidelijk hoe Apple dit allemaal zal integreren in haar Health-app voor iOS. De applicatie is al redelijk uitgebreid maar focust zich toch vooral op het meten van fysieke parameters. Of Apple de mentale gezondheidsfeatures ook zal uitbreiden naar de Apple Watch is op dit moment ook nog af te wachten.

Een ander mogelijk obstakel kan privacy zijn. Medische informatie is sowieso al gevoelig, zeker wanneer het over de mentale gezondheid gaat. Gebruikers moeten zich er ook comfortabel bij willen voelen dat hun iPhone een analyse maakt van hun mentale toestand. Al denken we dat wie nu al veel gebruikt maakt van de Gezondheids-app daar niet al te veel problemen van zal maken.

iOS Health
iOS Health

Jeff Williams, die aan het hoofd staat van de ontwikkeling van gezondheidsfeatures voor Apple-producten, gelooft in ieder geval dat de iPhone op termijn een belangrijke functie kan spelen in de behandeling van mentale stoornissen. Het lijkt allemaal nog wel als verre toekomstmuziek te klinken. Of de iPhone 14 al in staat zal zijn om in je hersenen te gaan graven, dat lijkt nog eerder onwaarschijnlijk.

Nieuwe iPhone SE op komst

Op minder lange termijn is voor de iPhone-enthousiastelingen wel heel wat om naar uit te kijken. Nu de iPhone 13 officieel gelanceerd is, beginnen analisten al te speculeren over de volgende aankondigingen van Apple. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt dat het volgende model een nieuwe iPhone SE zal zijn dat in de eerste helft van 2022 verschijnt. De beste man zit er met zijn voorspellingen vaak wel dichtbij, al is het altijd wel een beetje afwachten. Zo heeft hij zijn voorspellingen voor de eerste vouwbare iPhone al moeten bijstellen naar ‘ten vroegste 2024’.


Gerelateerde artikelen

De beste apps voor jouw mentale gezondheid

Minstens even belangrijk als onze fysieke gezondheid, is onze mentale gezondheid. In dit artikel bespreken we enkele apps die nuttige informatie en/of oefeningen bevatten om stress, depressie, angst en andere mentale kwalen te overkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here